• 1

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite koronom zaraženo 125 korisnika i 35 zaposlenih

Do sada je izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlenih u tim ustanovama.

  • 1
Novo vreme - nova zanimanja

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, do nedelje je potvrđeno prisustvo korona virusa kod 125 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Aleksincu, Knjaževcu, Beogradu i Nišu, kao i u Domu za ometene u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Infekcija je otkrivena i u domovima "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu" u Beogradu, "Mass Green House" u Petrovaradinu, "Miljakovački vinogradi" u Beogradu, "Radost" i "Sveti Nikola" u Negotinu, "Gardoš" u Zemunu, "Nada" i "Holiday house lux" u Beogradu i "Maksimović" u Subotici.

Domovima "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost", Ministarstvo je zabranilo rad, dodaje se u saopštenju. Do sada je od korona virusa izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlenih u tim ustanovama.

U Srbiji i Vojvodini 74 ustanove imaju kapacitet za smeštaj 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih domova za stare 229, u kojima može da bude 8.617 korisnika.

Video: Kako je Covid-19 ušao u Dom za stare u Negotinu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima