Poplave su zamutile vodovod i ispraznile rezervoare: Evo gde je situacija problematična

Negde je vodosnabdevanje uredno, dok negde vode uopšte nema ili je zamućena

  • 0
Javna česma Foto: Pixabay

Na području Loznice izvorišta centralnog vodovoda nisu ugrožena, a vodosnabdevanje je uredno, voda je zdravstveno ispravna i isporučuje se u dovoljnim količinama.

U opštini Ljubovija, zbog oštećenja na potisnom cevovodu, došlo je do zamućenja vode iz centralnog vodovoda. Obezbeđeno je vodosnabdevanje ispravnom vodom iz 2 pokretne cisterne. Stanovništvo je obavešteno da vodu iz vodovoda ne koristi za piće.

U opštini Mali Zvornik prekida je bilo na vodosnabdevanju u 2 seoske mesne zajednice - Brasina i Donja Borina. Havarije su otklonjene, a snabdevanje se, i dalje, iz predostrožnosti, obavlja iz pokretnih cisterni.

U opštini Krupanj vodosnabdevanje je uredno. Koristi se jedno izvorište od 3 postojeća izvorišta (izvorište Golubovac), a vode ima dovoljno, i redovno se isporučuje.

Zavod za javno zdravlje Šabac vanredno kontroliše ispravnost vode na ugroženom području, a intenzivno se prati epidemiološka situacija. Broj obolelih od crevnih zaraznih bolesti koje se mogu prenositi vodom, nije povećan.

U opštini Ivanjica obustavljeno je redovno vodosnabdevanje opštine usled povećane mutnoće sa otvorenog vodozahvata "Kumanica". Za sanbdevanje stanovništva vodom za piće obezbeđeno je 8 cisterni, koje su raspoređene po opštini.

U opštini Gornji Milanovac vodosnabdevanje je otežano. Nivoi vode u gradskim rezervoarima su niski. Isti problem ima i RVS Rzav koji je juče započeo ograničenu isporuku vode. Ostala izvorišta su u redu. Prema korisnicima u delovima gradske zone upućena je cisterna sa vodom za piće u toku jučerašnjeg i današnjeg dana.

Vodosnabdevanje na Rudniku je uredno.

U pojedinim delovima Čačka i prigradskih naselja u toku noći i jutarnjih sati bilo je obustavljeno vodosnabdevanje, zbog kvara na mreži. U međuvremenu kvar je otklonjen i vodosnabdevanje je uredno.

Vodosnabdevanje u Arilju,Požegi i Kosjeriću je uredno, nije bilo prekida. Nema oštećenja objekata pod sanitarnim nadzorom.

U Kraljevu poplavni talasi nisu ugrozili centralna izvorišta vodosnabdevanja, ali lokalna jesu ugrožena.

Epidemiološka situacija na području Raškog okruga se intenzivno prati od od trenutka proglašenja vanrednog stanja u gradu Kraljevu.

Na teritoriji Kolubarskog upravnog okruga vodosnbdevanje iz centralnih vodovoda opština, grada Valjeva i turističkog naselja Divčibare je redovno.

Zbog povećane mutnoće JKP Vodovod Valjevo, Ljig i Mionica su obavestili potrošače na seoskom području da voda nije za piće do daljeg. U svim centralnim i seoskim vodovodima pojačane su interne i eksterne kontrole sirove, prerađene i vode iz mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA