≫ 

Kosovska policija tukla Srbe na Gazimestanu: Mladići privedeni na Vidovdan zbog zastave Srbije

Mladići koji su zatražili lekarsku pomoć kazali su da su ih policajci tukli i u automobilu

  • 79

Uprkos očekivanjima da će ovaj Vidovdan proteći u miru jer je posećenost vernika bila znatno manja od proteklih godina, posle parastosa na Gazimestanu dogodio se incident kada su pripadici kosovske specijalne policije primenili silu i uhapsili dvojicu srpskih mladića, Stefana Trajkovića (20) i Vojislava Simića(20) iz Kosova Polja

Prema Stefanovim rečima, policajac je tražio od njegovog druga da skloni odnosno spakuje srpsku zastavu koju je on nosio, ali kada je počelo koškanje između njih dvojice, prišao je da pomogne drugu.

Iako mu policajac nije oduzeo zastavu, pristigli su specijalci ROSU, i kako pišu Novostii uz primenu sile i udarce strpali ih u vozilo i povezli, ali su ih potom izbacili na magistralni put Priština-Mitrovica.

"Tukli su nas i u automobilu"

Stefan Trajković kazao je za RTV KiM, da je nakon što je policajac tražio Vojslavu Simiću da spakuje zastavu, "da je krenuo da odbrani druga".

Nakon toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

- Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola - naveo je Trajković.

On je kazao da su ih policajci u autu tukli, a potom ih izbacili iz na magistralnom putu Priština-Mitrovica, nedaleko od Gazimestana.

- Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela - rekao je Trajković.

On je naveo da nemaju vidljive povrede i da su nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni na hirurgiju.

- Pregledala me je doktorka, osećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, videćemo sada šta će nam reći na hirurgiji - zaključio je Trajković.

Video: Vladika Teodosije: Mnogi bi voleli da ne budemo na ovim prostorima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klasa 85-86

    28. jun 2020 | 20:10

    Šipci nikad ali nikad KOSOVO VAŠE NEĆE BITI!!!!

  • Srbija

    28. jun 2020 | 18:33

    Dok je Peći i dok je Dečana, Gračanice i Gazimestama ne damo te vaskrlo KOSOVO NAJSVETLIJE POLJE SRBINOVO

  • 5544

    28. jun 2020 | 18:40

    Dok je i JEDNOG SRBINA necete nas savladati..🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪💪💪💪💪!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA