≫ 

Korona "napada" studente: Svaki dan se u polikliniku javi do 150, ima i sa težom kliničkom slikom

U srpskoj prestonici studira oko 120.000 mladih, od kojih je polovina iz unutrašnjosti, četvrtina zaraženih je iz domova, ostali iz privatnog smeštaja

  • 8
Koronavirus, testiranje Foto: Tanjug/AP

Korona virus potvrđen je kod 210 studenata koji su na studijama u Beogradu, a čekaju se rezultati za još 50 koji su testirani tokom prethodnog vikenda, izjavila je direktorka Studentske polikline dr Marija Obradović.

Ona je za RTS rekla jutros da se svaki dan javlja sve više studenata, kao i da među njima ima onih sa težom kliničkom slikom, jer pokušacvaju bolest da preleže na nogama.

- Svaki dan je sve više studenata koji dolaze sa respiratornim tegobama. To je posledica jer su pod stresom zbog ispita, pa im je i imunitet opao - kaže dr Obradović.

Prema njenim rečima u srpskoj prestonici studira oko 120.000 mladih, od kojih je polovina iz unutrašnjosti.

- Oni koji dolaze sa tegobama i kod kojih je potvrđen virus dolaze iz svih krajeva Srbije. Otprilike je četvrtina zaraženih iz studentskih domova, a ostali su iz privatnog smeštaja.  Sve se više njih javlja sa respiratornim problemima u ambulantu. Sve je ovo posledica toga što je veći broj studenata u Beogradu, studenti se sami po sebi više druže, skloniji su da se zaraze, pokušavaju da odleže bolest na nogama pa im je malo teža klinička slika - objasnila je ona.

Dnevno se prema njenim rečima javio u ambulantu od 100 do 150 studenata na pregled, a putem telefona oko 50.

- Izvestan broj ne zna gde se zarazio ali često je to sa proslava, sada su i petogodišnje mature, ima  iz studentskih restorana, klubova - navela je dr Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️🙅‍♀️🙆‍♂️

    29. jun 2020 | 09:23

    Ma opasna korona. Videcete kad stane ekonomija zbog mera, pa kad svi izadju na ulice jer su gladni.

  • 656

    29. jun 2020 | 09:54

    Pametnjakovići. Maske im ne padaju na pamet da koriste a svi su rodjeni na splavu ili kafiću pa ne mogu da žive bez njih. U autobuse ulaze bez maske. Mladi smo kažu pa će tegobe biti blage. A mi ostali koji nismo mladi a oni nas zaražavaju, šta sa tim?

  • 🤷🏻‍♂️

    29. jun 2020 | 09:49

    Izgleda da matematika za struku nije jaca strana... 150 ovde, 200 onde, 30 tamo, 50 ovamo, a plasiraju se neke smesne cifre...eto vam izbori , i sve ostalo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA