≫ 

Repriza strašnog scenarija u Novom Pazaru: Preminule i danas još četiri osobe u bolnici zbog korone

Trenutno je u bolnici 374 pacijenata, a u poslednjih 24 sata je primljeno 42

  • 9

U poslednjih 24 sata u Bolnici u Novom Pazaru od posledica korona virusa preminule su još četiri osobe, isto koliko i juče, saopštio je koordinator te ustanove Mirsad Đerlek.

On je naveo da su preminule dve osobe iz Novog Pazara, i po jedna osoba iu Tutina i Sjenice.

- Osobe koje su preminule iz Novog Pazara su 1934. i 1943. godište, pacijent iz Tutina je 1944. godište a iz Sjenice 1947. godište - naveo je Đerlek.

Prema njegovim rečima, trenutno je u bolnici 374 pacijenata, a u poslednjih 24 sata je primljeno 42.

- Transporta nije bilo jer u ovom trenutku transportujemo samo pacijente sa teškim komorbiditetima i kojima mi ne možemo da smanjimo probleme - kazao je Đerlek.

On je dodao i da najverovatnije sutra stižu dve ekipe lekara iz BiH, sa medicinskih fakulteta iz Tuzle i iz Sarajeva.

- Ko god da dođe od velike je pomoći jer bijemo ozbiljnu bitku, i nikad kadra nije višak, jer su nam ljudi premoreni. Mislim da će ova ekipa iz Sarajeva i Tuzle biti u ovom trenutku od velike pomoći. Pristižu i donacije non stop, hvala svim ljudima koji se angažuju. Najavljeno mi je da će danas u 11 sati stići i pun kamion Crvenog krsta Srbije  - rekao je Đerlek.

Dodao je da imaju  obećanje da će se nastavaiti da dolaze lekari iz svih krajeva Srbije, koji će se rotirati na 10 dana, dok ne dođu do cilja a to je pobeda COVID-a.

Video: Dokle god bude pretila opasnost, vojska će biti tu da pomogne Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidan

    9. jul 2020 | 11:50

    Nije toliko strasan scenario u Pazaru kakav ce za par dana poceti u Beogradu.

  • Ivana

    9. jul 2020 | 11:56

    Ispovest medicinske sestre koja je preživela koronu: Čuvajte se ljudi, ovaj virus ubija. Prošla sam pakao. Sve me je bolelo. Svaka kost i mišić. Osećala sam i gušenje i lupanje srca. Malaksalost. CRP, parametar iz krvi koji ukazuje na infekciju, bio je povećan, rendgen pluća pokazuje na obostranu upalu tih organa i bronhija. Odmah me šalju na skener, koji je u plućima pokazao "mlečno staklo", oštećenja od virusa. Smeštaju me na moje odeljenje. Promenili smo uloge. Sad sam ja legla u krevet da mene leče. Dobijam hlorokin, hemomicin i ostalu terapiju. Petoro nas je u sobi. -Leče me moje kolege. U skafanderima. Znoje se. Plašila sam se jako da ne završim na kiseoniku i respiratoru. Stalno su nam merili zasićenost krvi kiseonikom. Kad mi stave pulsni oksimetar na levi prst, uvek je lošiji rezultat. Onda sam davala samo desni. Ali sekunde očitavanja rezultata koji te dele od kiseonika i respiratora ne mogu opisati. Srećom, nisam bila na kiseoniku. Bivalo mi je bolje. Deset dana sam provela na lečenju. S nama je bila starija, nepokretna žena. Sestre su je negovale, hranile, davale terapiju. Pošto sam mogla da ustanem, i ja sam je hranila - opisuje Suzana. -Suzana kaže da od svega ima posledice. Posledice su ostale. Treba vremena da se organizam oporavi. Ovaj virus je opasan. Još sam u strahu. Ne znam da li imam antitela. Neko kaže da je još rano. Ali hoću da ih uradim. Zbog sebe.

  • Ivana

    9. jul 2020 | 11:54

    Za koronu nema leka. Korona kosi i lekare. Kada bi postojao lek lekari bi prvo sebe izlečili. Samo maska, higijena ruku i rastojanje sa drugim osobama. Sklanjajte se od drugih osoba kao da su zaražene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA