≫ 

Rebić: Policiju optužuju oni koji su od ranije poznati po sukobu sa zakonom

- Nažalost, prethodnih dana smo svedoci brojnih pokušaja obmane javnosti plasiranjem lažnih tvrdnji da su među demonstrante ubačeni pripadnici MUP-a i bezbednosnih službi - kaže direktor policije

  • 8
BEOGRAD DEMONSTRACIJE SITUACIJA

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Tekstovi u pojedinim medijima na sve načine pokušavaju da kriminalizuju pripadnike policije, rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić.

- Nažalost, prethodnih dana smo svedoci brojnih pokušaja obmane javnosti plasiranjem lažnih tvrdnji da su među demonstrante ubačeni pripadnici MUP-a i bezbednosnih službi, sa ciljem da upravo oni naprave incidente koji bi izazvali reakciju policije.

Čak smo i danas svedoci tekstova u pojedinim medijima, navodi Rebić, u kojima njihovi sagovornici, na sve načine pokušavaju da kriminalizuju pripadnike policije i koji napadaju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića lažnim tvrdnjama da upravo on upravlja huliganima koji izazivaju narede na protestima.

Narušavanje ugleda policije

 

- Takve neistine ne samo da imaju za cilj narušavanja ugleda policije i ministra Stefanovića, već predstavljaju i sramne optužbe ljudi koji su poznati od ranije policiji po sukobu sa zakonom, pa otuda možda i ne čudi što su im ministar i policajci meta. Lažima napadati ministra, koji na sve načine pokušava da zaštiti svoje pripadnike koji su dva dana bili izloženi brutalnim napadima, koje gađaju kamenicama, zasipaju suzavcima i raznim drugim predmetima, u najmanju ruku je sramotno, osim što je bazirano na neistinama - smatra Rebić.

Takođe, skandalozna je i potpuno netačna tvrdnja jednog bivšeg policajca koji, bez trunke obzira, optužuje pripadnike Odeljenja za posebne akcije da učestvuju u izazivanju provokacija, kako bi se stekli uslovi za nečije hapšenje.

- Koliko on ne poznaje rad pripadnika tog Odeljenja, ili možda svesno obmanjuje javnost, najbolje pokazuje njegova tvrdnja da je takozvana OPA osnovana pre nekoliko godina. Istine radi, Odeljenje za posebne aktivnosti postoji od 2001. godine, te je stoga i suludo dodatno obrazlagati stepen ostalih neistina koje je izneo - kaže Rebić.

Za 2 dana protesta povređeno 118 policajaca

 

- Nažalost, ni činjenica da je tokom dva dana protesta povređeno 118 policijskih službenika nekima nisu dovoljan razlog da pokažu makar malo obzira prema pripadnicima policije, već naprotiv pokušavaju da nasilne i rušilačke proteste predstave zapravo kao međusobni sukob policajaca.

Video: Rebić: Povređeno 118 policajaca tokom dvodnevnih protesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    10. jul 2020 | 19:05

    Narodu je svega preko glave ,ove podvale i izazivanje haosa od strane vlasti su toliko ocigledne da samo ne moze organicena osoba da ukapira .

  • SNS

    10. jul 2020 | 19:15

    Do pre tri dana sam imao poverenja u policiju, dok nisam video snimak u kome bez ikakvog razloga prebijaju tri momka koji samo sede na klupi. Ne znam da li su svesni da njihove plate daje narod kroz razne poreze, a ne predsednik iz svog džepa.

  • PETAR 1

    10. jul 2020 | 19:47

    Javite koliki broj ce biti osudjen, ubice silovatelji dece dobijaju nanogice, sud je sud a advokati su zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA