• 0

Rade se bavi poslom koji zna samo 10 odsto ljudi: Pronalazi podzemne vode, i "ubija" nesanicu

- Vodili su me na peti sprat gde dete nije moglo da spava, imalo problem sa nesanicom, rekao sam ima da pomere krevet ili da postave asuru, i gde nema podzemnih voda to će pomoći da neutrališe negativnu energiju, i bolje će spavati - zaključio je Rade Đurakić iz Čačka

  • 0
Pronalazenje podzemnih voda, Rade Đurakić, Čačak

Foto: RINA

Gde se kriju podzemne vode zna rašljar Rade Đurakić iz Čačka, ali ko bi se u njegove sposobnosti uzdao da on nije na svom placu iskopao bunar još pre trideset godina.

- Bunare određujem pomoću bakarnih žica, trožilnim kablovima, a nekada i rašljama, ali  gde su jake žile one ih slome. Najbolje su se pokazale ove bakarne žice koje me do sada nikada nisu izneverile, a kada se ukrste i pokažu tok vode, tu greške nema, voda se tu sigurno nalazi -  kazao je za RINU Rade Đurakić, pronalazač vode preko trideset godina.

Za preko hiljadu bunara širom Srbije, Rade je tačno znao gde treba kopati. Pronalazio je vodu i na tridesetom metru ispod zemlje, i ovaj dar ima samo deset odsto ljudi.

- Ja sam osetio da imam neku energiju koju ne mogu objasniti za neutralisanje tih podzemnih voda i pronalaženje bunara. Кada tražim vodu, i da dotaknem nekoga u mojoj blizini, preneo bi i njemu tu energiju - rekao je Đurakić.

Ali, da rašljar ne služi samo za pronalaženje podzemnih voda koje mogu biti opasne po zdravlje, Rade je mnogima određivao raspored u sobama, i savetovao kako da neutrališu negativnu energiju.

- Vodili su me na peti sprat gde dete nije moglo da spava, imalo problem sa nesanicom, rekao sam ima da pomere krevet ili da postave asuru, i gde nema podzemnih voda to će pomoći da neutrališe negativnu energiju, i bolje će spavati - zaključio je Rade.

Кažu da se podzemne vode mogu naći i posmatranjem prirode, tamo gde ima vegetacije, rupa koje su kopale životinje ili rojevi mušica, siguran su znak da ispod površine ima vode.

(Telegraf.rs / RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima