≫ 

Status o onlajn nastavi digao prašinu: "Roditelji su žrtve uverenja da nastavnici treba da im služe"

 ≫ 

Učenici će od 1. septembra najverovatnije nastavi sa onlajn učenjem, a roditelji su već sad počeli da se bune oko toga

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Bivši prosvetni radnik
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Online nastava

    06. avgust 2020 | 08:03

    Resenje: 1. Online nastava za sve (osim ko bas nikako ne zeli, neka se izjasni) 2. Smanjiti obim gradiva i to prilicno i broj zadatih zadataka (ipak je vanredna situacija), a ono najvaznije ponavljati i dobro utvrditi 3. Slusamo predavanje na TV, svi isto, a ne da budu ispretumbane lekcije kako ko hoce 4. Zadaci i ono sto je potrebno zadavati samo na jednom mestu (google ucionica na primer ili kako profesor odredi), a ne da gledamo zadatke i na viberu i google ucionici i skype i jos na stotinu mesta 6. Da bude pregledno i organizovano za svaki predmet (ne da citamo sta treba iz matematike u delu za srpski). Naglasiti sta je obavezan zadatak za uraditi 7. Omoguciti jednom roditelju da ostane kod kuce sa detetom i dotirati platu 60% ili minimalac ili omoguciti da radi pola radnog vremena. Sve to omoguciti za roditelje dece do 12 godina i u privatnom i u drzavnom sektoru 8. Najvaznije, odloziti pocetak skolske godine za prvake i drugake za oktobar, a za 3. i 4. razred osnovne odloziti za polovinu septembra. (Nece niko propasti, za vreme bombardovanja nismo isli mesecima, pa smo zavrsili skole) 9. Ko izrazi zelju da decu salje u skolu, to omoguciti sa nastavnicima koji takodje izraze zelju da rade u skoli. Bice ih malo i nece biti guzve 10. Drzava da obezbedi pomoc novcanu roditeljima kojima je potrebno da deci kupe kompjuter. Drzava da se vise ukljuci za pomoc roditeljima 11. Drzava da obezbedi racunare ili tablete nastavnicima i da uplati za troskove interneta, telefona itd

  • Maja

    28. jul 2020 | 00:09

    Ma nije problem ni sat vremena izdvojiti i raditi sa detetom.. al oni toliko zadaju domaceg zadatka deci da urade, da jadni ne mogu postici sve sami, pogotovo deca koja su usporena, i tako ceo dan sede i rade domaci i tako svaki dan, i zamisli da ne pomognes, kad bi zavrsili.

  • Neko

    27. jul 2020 | 23:45

    Ako deca treba da se školuju od kuće, onda nam ne trebaju ni prosvetni radnici ni škole. Takođe nam ne trebaju ni knjige koje plaćamo po detetu od 7000- 20000. Sve se lepo digitalizuje i svima lepo. Prosvetari neka se zapošljavaju po fabrikama, ili neka otvaraju privatne poslove, a škole lepo preurediti u nešto drugo. Deca koja treba da obavljaju praktičnu nastavu u srednjim školama neka je obavljaju kući. Medicinari neka sekciraju životinje, ili neka na babama i dedama uče. Električari neka popravljaju uređaje po kući itd. Ništa nemam protiv školovanja od kuće. Ja svojoj deci posvetim 200% pažnje. Ali zašto bi onda država plaćala prosvetu kada nam ne treba, neka se te pare onda preusmere na lečenje bolesnih. Znam da je ovaj moj komentar pomalo ciničan, ali izvucite malo sarkazam iz svega ovoga. 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA