Bakterija je Milani pojela deo kuka, imala je 19 operacija, a sad je skupljen novac za njeno lečenje

Osamnaestogodišnjakinja spremna za 20. operaciju

  • 12
Milana Matković Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Novac za pomoć osamnaestogodišnjoj Milani Matković, koja je od rođenja prošla kroz 19 operacija i koja se sprema za svoju dvadesetu, u nadi da je končana, sakupljen je, a mila devojka, imena kakvo joj stoji, danas leti za Tursku.

Tamo je, obaveštavaju na Fesjbuk stranici Budi human - humanitarne licitacije, za nekoliko dana očekuje operacija koja će joj doneti dugo željeno ostvarenje.

- Porodica se do sad, iz svoje nezavidne finansijske situacije, nekako nosila sa svim problemima i troškovima, koje nosi ova dijagnoza. Ali, sada su matirani. Upravo zato su rešili da se obrate humanim ljudima. Odlučili su da bace ponos pod noge, kako bi Milana stala na svoje noge. Da ne gleda svet iz žablje perpektive, da joj se ne kotrljaju suze iz očiju, dok sedeći u invalidskim kolicima, gleda kako se njene drugarice šetaju i smeju. Da i ona bude deo srećnog devojačkog odrastanja i života - stoji na sajtu Fondacije Budi human koja je prikupljala sredstva za Milanu.

Ona je u razgovoru za RTV pre mesec dana govorila o svojoj najvećoj želji.

- Moja najveća želja je... pa, za početak da odem na operaciju, da se oporavim i da budem posle toga dobro, da idem ka nekim drugim ciljevima - rekla je tada, podsetivši se na odrastanje koje joj nije bilo lako.

Kada je kao prevremeno rođena beba došla na ovaj svet, počela je svoju borbu. U njenom telu pojavila se bakterija koja je pojela deo kuka, kada je izgubila svaku šansu da ikada dodirne tlo nogama. Ta hrabra devojka do sada je imala 19 operacija sa reoperacijama.

Utom je ispričala i da su teški osnovnoškolski dani za njom, da je iz bolnice išla u učionicu, te da se ne seća tih dana po lepom. Podrška i prihvatanje usledili su tek u srednjoj ekonomskoj školi, koju danas pohađa.

Nakon što završi školske obaveze, Milana svoje slobodno vreme koristi na najbolji mogući način: voli da pliva, čita knjige, gleda filmove i druži se. Uz osmeh i veru, čeka svoju dvadesetu operaciju, koja bi joj omogućila pogled na svet iz druge perspektive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    9. oktobar 2020 | 14:53

    Srecan put,Milana.Neka ova bude sa uspehom i da se nikada vise ne podvrgnes ni jednoj operacijo.

  • BC

    9. oktobar 2020 | 15:09

    Što se ovi ljudi ne leče malo i u Srbiji nego bi samo za inostranstvo,zar mi nemamo zdravstvo koje se ravna sa svetskim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA