• 0

Gatara Marija (79) ušla u istoriju kriminala u Bačkoj: Pokušala pljačku sa plastičnim pištoljem

, Telegraf

Policajci su se previjali od smeha, tvrdi baka Marija

  • 0
Gatara kugla žena pištolj

Foto: Shutterstock

Pre devet godina baka Marija Preda (79) iz Ade ušla je u istoriju kriminala u Bačkoj kao najstarija žena, koja je pokušala da opljačka lokalnu menjačnicu. Ona nije bila "posebna" samo po godinama u kojima je počinila to delo, već što je to uradila sa dečijim pištoljem.

Baka Marija sa kajanjem i gorčinom priča o svom neuobičajenom "izletu". Kako tvrdi, pokušala je da opljačka menjačnicu kako bi naplatila dug.

Naoružana plastičnim revolverom i zamaskirana fantomkom, ova starica je 21. januara 2011. godine upala u lokalnu menjačnicu, piše Informer.

- Uradila sam to iz očaja. I posle toliko vremena, još me progoni griža savesti. Nisam htela da opljačkam menjačnicu, već samo da naplatim usluge gatanja za koje mi je radnica menjačnice ostala dužna. Dugovala mi je 500 evra.

Uzela sam unukov plastični pištolj i od njegove kape napravila fantomku da se zamaskiram. Htela sam samo da zaplašim ženu da mi da novac koji mi duguje, jer je to bio jedini način da preživim. Rekla sam joj da neću izaći iz menjaničnice dok mi ne plati šta mi duguje - kaje se baka Marija

Kako priča baka Marija, policajci su se previjali od smeha kad su videli da je u ruci držala dečiji pištolj.

- Čak nije bio ni ceo, ostala je samo plastična cev od njega - seća se sagovornica.

Policija u Adi podnela je tada protiv nje krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila krivično delo razbojništvo u pokušaju. Osuđena je na šest meseci kućnog pritvora sa nanogicom. Zbog nemaštine i muke, ova starica nije razmišljala o posledicama.

- Sada mi je strogo zabranjeno gatanje, živim samo od socijalne pomoći u visini od 15.000 dinara. Nisam nikakav razbojnik, ni kriminalac - ponavlja starica koja danas živi sama u kući koja joj je data na korišćenje.

Tadašnja radnica menjačnice negirala je da je koristila usluge gatanja Marije Preda, rekavši za medije da je baka sve izmislila.

Porodica nije znala

- Porodica baka Marije nije znala za ovu njenu kriminalnu aktivnost i pokušaj razbojništva, tek kasnije su čuli od policije. Muž joj je umro pre 16 godina, a nedavno i sin. Marija je ima još samo ćerku - kažu meštani Ade koji tvrde da je starica svu zaradu od gatanja davala za
troškove života, deci i unucima.

Video: Priđu i kažu Dođi da ti vračam, a onda ti oduzmu bogatstvo, ugled, život

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima