• 3

450 migranata lutalo kroz Vršac i Novi Kneževac: Svi su vraćeni u kampove, među njima bilo i dece

, Telegraf

U centrima je migrantima obezbeđeno sve što im je potrebno, i medicinska zaštita, poručio je ministar

  • 3
Aleksandar Vulin, migranti

Foto: MUP

Jutrošnjim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova na rešavanju problema sa ilegalnim migrantima na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, prikupljeno je oko 450 migranata. Svi su oni bili van kampova, van naših prihvatnih centara i svi će biti premešteni u kampove i prihvatne centre, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

- Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita - rekao je Vulin.

Ministar Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve.

- Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen - zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe, navodi se u saopštenju MUP-a.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti budu okupili opet u većem broju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GRRR

    Da li to za migrante ne važi zabrana okupljanja više od 5 lica? Da li se migranti testiraju na virus? Da li je neko čuo da se neki migrant razboleo od virusa? Koliko ima migranata u Srbiji? Hitno proterajte migrante iz Srbije!!!

  • Antun pokatoliceni srbin

    U avion I sve nazad tako rade svabe vidin zgrade su im poluprazne koje subekstra pravili za njih.

  • Sun

    A zasto ih ne vratite odakle su došli??? Sto dalje od Srbije.. Neka idu u bogate Arapske zemlje.. Al ni tamo ih neće pa ih mi ovde gomilamo..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima