• 0

Vredna donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opšte bolnice Subotica

U trenutku maksimalne preopterećenosti zdravstvenog sistema kada je borba za svakog pacijenta opšti prioritet, respiratornoj COVID-19 ambulanti Opšte bolnice u Subotici kompanija „Monte Max“ iz istog grada donirala je nedostajuću opremu u vrednosti od 250.000 rsd

  • 0
Opšta bolnica u Subotici

Foto: Grad Subotica

Opšta bolnica ulaže najveće napore da zbrine sve pacijente zaražene korona virusom, te je podrška putem donacija društveno odgovornih preduzeća dragocena pomoć za jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema.   

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar  je, tim povodom, izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća „Monte Max“ d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

- Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne COVID-19 ambulante - istakao je dr Puškar.

On je pozvao  i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u našem gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

- Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema - poručio je dr Slobodan Puškar.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok