≫ 

Kolone na granicama, svi žure da uđu pre uvođenja novih mera: Na ovom prelazu, četiri sata čekanja

Mere stupaju na snagu u nedelju, 20. decembra

  • 32
BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u našu zemlju. Od sutra dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili desetodnevni karantnin.

Za ulazak u Srbiju na Horgošu čeka se do pola sata, ali se sa mađarske strane čeka najmanje četiri sata da bi se sa graničnog prelaza Reske izašlo iz Mađarske i stiglo do graničnog prelaza, navodi Mondo.

Velike su gužve i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

U protekla 24 sata preko Horgoša u Srbiju ušlo oko 16.000 putnika u 4.500 putničkih vozila.

Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelebija. Strani državljani koji dolaze u Srbiju oni će morati da imaju ili PCR test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Na graničnom prelazu policajcima će morati da pokažu test ili će posle zdravstvenog upozorenja morati da se prijave na sistem E-zdravlje i da budu narednih deset dana u karantinu. Iz tog karantina moći će da izađu u slučaju da se u Srbiji negde u lokalnom zavodu ili ovlašćenoj laboratoriji testiraju PCR testom i ako budu negativni mogu da izađu iz karantina.

Mere se ne odnose ne one putnike koji prolaze kroz našu zemlju, za tranzit za teretni saobraćaj, ni za putnike u pograničnoj zoni - za građane Srbije koji rade u Mađarskoj u krugu od 30 kilometara. Oni, ako imaju dokaz o tome da rade u Mađarskoj ili da imaju zemlju, moći će bez PCR testa da ulaze ili izlaze.

Ove mere važiće na graničnim prelazima do 10. januara.

Inače, od nedelje će strancima koji dolaze u Srbiju biti dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan PCR, ne stariji od 48 časova.

Na graničnom prelazu Bajakovo juče je formirana kolona duga pet kilometara na ulazu iz Hrvatske u Srbiju.

BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Državljani Srbije koji nemaju negativan PCR moraju u desetodnevni karantnin.

Na Batrovcima tri sata zadržavanja

Prema informacijama Uprave granične policije u 08.00 časova, na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, putnička vozila čekaju četiri sata.

BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je tri sata, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Na graničnom prelazu Kelebija, na ulazu u Srbiju, putnički automobili čekaju jedan sat, prenosi Tanjug.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Video: Dijaspora ipak krenula u Srbiju: Nesnosne gužve na Batrovcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    19. decembar 2020 | 10:25

    Kakvi milionere,nece da plate test cccc....

  • Bole

    19. decembar 2020 | 11:12

    Ovi će nas gastosi upropastiti.

  • 1234

    19. decembar 2020 | 12:22

    Ne zalim one koji su se odrekli srpskoga drzavljanstva radi neke druge drzave ali odnositi se diskriminatorski prema nekim svojim gradjanima je za tuzbe. od nekih se ocekuje 100% pridrzavanja mera, npr na granici, a nekima se dopusta nekaznjeno da se ogluse o druge mere. cinjenica je da su neki vec prosirili virus po Srbiji. i koliko ih je kaznjeno zbog toga? koliko je kontrola u Srbiji izvrsrno? nije u redu da se neko 100% kontrolise a da je neko drugi povlasten. to je diskriminacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA