≫ 

Emotivna izjava Miličinog oca: Osećam se čudno, prolazi mi kroz glavu šta su prošli. Hvala svima

"Još ne mogu da verujem da su pronađeni živi", rekao je Miličin otac za Telegraf.rs

  • 37

Stefan Rusov i Milica Mirjanić su pronađeni, posle više 40 sati nakon što su nestali na Beljanici. Srbija je tragala za dvoje mladih, a u potragu je bio uključen veliki broj policajaca i volontera. Miličin otac M. Mirjanić u prvoj izjavi za medije emotivno govori o drami koja se dešavala prethodnu noć.

- Nismo spavali celu noć. Osećam se jako čudno, iscrpljeno. S jedne strane sam srećan, sa druge zamišljam šta im se sve desilo. Ne mogu još da verujem da su nađeni živi. Nisam se čuo sa Milicom, pozvala je majku i rekla da je dobro - naveo je M. Mirjanić za Telegraf. rs koji je trenutno u Lisinama.

Milica i Stefan su, kako navodi njen otac, nađeni oko 30 kilometara od Lisina.

- Prilično su neiskusni planinari, to je bila jedna glupa avantura - rekao je on.

Miličin otac otišao je zatim u MUP u Despotovcu gde su se Milica i Stefan nalazili, da se zaista uveri da mu je dete dobro.

On se zahvalio svima koji su pomogli u potrazi, posebno ističući požrtvovanost Gorske službe spasavanja (GSS).

Telegraf.rs Miličin otac se uputio ka Despotovcu/Telegraf.rs

- Hvala Veselinu Jevrosimoviću, koji mi je prvi pomogao i objavljena je vest, hvala članovima GSS, Vučiću, Vulinu, Gašiću, lovcima... Svi su se uključili, hvala im - emotivno je govorio M. Mirjanić.

Dvoje mladih pronašli su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS). A Mirjanić se zahvalio i ostalima koji su dali značajan doprinos da se dramatična potraga završi sa srećnim krajem. On se zahvalio svima koji su danas bili uključeni u potragu, a to su bili, između ostalih,  predsednik Comtrade Grupe Veselin Jevrosimović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, pukovnik Veselin Milić, kao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Članovi porodice došli su do Milice Mirjanić koja je noćas nestala sa svojim dečkom kod Despotovca.

Telegraf. rs bio je na licu mesta. Ovo su fotografije ispred MUP-a u tom gradu.

GSS potraga Stefan i Milica zagrljaji Foto: Telegraf

Na pitanje Telegraf.rs portala, kako su Stefan i Milica došli u ovu situaciju, on navodi da će o tome tek da razgovara, ali da je ovo lekcija, da ukoliko neko nema dovoljno iskustva, ne ide na planinu u ovim uslovima.

Video: Prvi zagrljaji Stefana i Milice s porodicom posle dramatične noći kod Despotovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. decembar 2020 | 20:25

    Kad ti sledeci put kaze idem sa deckom na planinarenje pitaj je jel sluzio vojsku

  • Zorana

    20. decembar 2020 | 20:44

    Fala bogu da su zivi i zdravi...ali ovoliko angazovanje ljudstva i sredstava, ko ce da plati, mi gradjani!?? najpravednije da sve troskove u ovakvim situacijama snose sada oni ili njihovi roditelji...ovakvih neozbiljnih situacija ce biti uvek, a na taj nacin ce se smanjiti na minimum...policija, vojska i druge sluzbe, nemaju drugog posla, nego da traze avanturiste, koji su krenuli grlom u jagode, ne razmisljajuci, o mogucim posledicama.....NAJPRAVEDNIJE

  • Sima

    20. decembar 2020 | 21:06

    Bolje da si joj zabranio da u Decembru ide na planinu sa tim likom nego što nam sad patetišeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA