≫ 

Saša (12) prodaje na ulici nakit i ukrase: Ovo je priča iza slike koju svi šeruju uoči praznika

Dečak i njegova samohrana majka živeli su sa samo 8.000 dinara mesečno, koje su dobijali kao socijalnu pomoć

  • 69
Dečak Saša, Prokuplje Foto: Facebook/Prokuplje na dlanu

Fotografija dečaka koji na ulici, pored Gimnazije u Prokuplju, prodaje rukotvorine svoje majke kako bi joj pomogao jer su u teškoj materijalnoj situaciji, a koja se našla na društvenoj mreži Fejsbuk, ganula je srca javnosti. Ispod fotografije je pisalo da se dečak zove Mladen.

- Molim svakog ko može da kupi neku sitnicu ili da pomogne - napisala je jedna devojka u opisu fotografije.

Iako je to što je dete izašlo na ulicu da proda nešto od stvari podelilo srpsku javnost, iza milog i nasmejanog lica dečaka koji se zapravo zove Saša, zaista se krije priča koja nije nimalo bila laka.

Njegova majka Dragana Stanković kaže za portal Telegraf.rs da godinama nije bila zaposlena, da je samohrana i da su ona i Saša živeli od socijalne pomoći koja je iznosila 8.000 dinara.

- Takoreći oduvek pravim nakit i sada novogodišnje ukrase, pa to prodajem. Saša ima 12 godina i sam je želeo da pomogne i doprinese. Snalazimo se kako znamo i umemo, imam brata koji mi pomogne... Ima i dobrih ljudi koji hoće da izađu u susret - priča Dragana.

Zbog teške materijalne situacije, mali Saša nije želeo da dopusti da majka sve radi sama te je odlučio da pronađe način da joj pomogne, kako Dragana kaže, protiv njene volje.

- Kažem mu: "Nemoj sine, mama će to preko interneta da proda", ali ne - on hoće da izađe na ulicu i da prodaje, da pomogne - priča naša sagovornica.

Dragana je, kako kaže, nedavno uspela da nađe posao kao higijeničarka u prokupačkom Domu zdravlja i sada je ovoj porodici znatno lakše. Ipak, ako prođete pored Saše, ne okrećite glavu na drugu stranu, pomozite mu da ima srećno detinjstvo i da nikada više ne mora da izađe na ulicu kako bi nešto prodao.

Ukoliko želite da pomognete porodici, obratite nam se na d.simic@telegraf.rs.

Video: Skandalozan snimak iz bolnice: Odbili da prime dete sa visokom temperaturom na lečenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    29. decembar 2020 | 20:02

    Zato sam besna, strašno, samo kad pomislim da su pevači dobili 90000 žaleći se da nemaju, a neka je rekla da joj je to taman za komunalije. A, sa 90000 dečak je preživljava sa majkom godinu dana. Sedi i prodaje. A, dotične pevačice sa bazenima, kućnim pomnicama, sinovima koji taj novac potroše za noć uzele su te pare. Da imaju malo morala dale bi u humanitarne svrhe ovakvoj deci. Mnogo sam ih videla. I pored korone sede na betonu na neko kartonu i prodaju. Pa, čemu da se nadamo.? U bolje sutra.... Sa ovakvom vrstom ljudi......

  • GoGi

    29. decembar 2020 | 19:44

    Drzavo Srbijo,postovani predsedniče Srbije,postovani gospodine Mitroviću dok vam se bagra izlezava po Rijaliti imanju Zadruga deca napaćena čekaju na ulicu za 20 dinara,to je zemlja koja brine o svom narodu i socijali,neko za 9 meseci zaradi 100.000 evra a neko nikada,bravooooooo !!!

  • joja

    29. decembar 2020 | 19:19

    Duša me boli i srce kad vidim dete da mora u tim godinama da radi, umesto da je bezbrizan, jer imam decu tih godina, ali znam da onaj gore gleda, i znam da ce ovaj decak da izraste u postenog i dobrog coveka, koji ce Boze zdravlja imati sutra za sebe i svoju porodicu! Neka si momčino živ i zdrav i blago majci koja te ima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA