Grad Novi Sad izdvojio 25 miliona dinara u Budžetski fond za lečenje dece u inostranstvu

Novi Sad od 2016. godine izdvaja sredstva za lečenje dece u inostranstvu i do sada je za te namene izdvojeno 55 miliona dinara

  • 1
Milos Vucevic Foto: novisad.rs

Grad Novi Sad je izdvojio 25 miliona dinara u Budžetski fond za lečenje dece u inostranstvu, a ugovor su danas potpisali ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Novi Sad od 2016. godine izdvaja sredstva za lečenje dece u inostranstvu i do sada je za te namene izdvojeno 55 miliona dinara.

Lončar je zahvalio gradonačelniku i građanima Novog Sada na izdvojenim sredstvima čime je, kako je rekao, nastavljena tradicija izdvajanja u budžetski fond.

On je rekao da je Novi Sad motivisao i druge lokalne samouprave da krenu njihovim putem i pomognu u lečenju bolesne dece

- Samo u ovoj godini 20 dece je lečeno u inostranstvu, 35 mališana je lečeno tako što su lekari iz inostranstva dolazili u Srbiju, a 100 uzoraka je poslato u laboratorije u svetu na dijagnostiku - rekao je on.

Milos Vucevic Zlatibor Lončar i Miloš Vučević - Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević je kazao da se i ove godine nastavlja tradicija da sredstva koja Grad uštedi izdvajaju u Fond za lečenje dece u inostranstvu.

On je rekao da je zdravstveni sistem Srbije tokom epidemije virusa korona bio na visini zadatka, da je odgovorio izazovima pandemije i da će izaći jači i snažniji nego što je bio.

Pozvao je građane da 31.decembra poštuju mere i poručio da je vakcinacija najbolja mera prevencije, a da je Srbija uspela da nabavi cepiva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    30. decembar 2020 | 17:22

    A ja mislio da i oni daju " braći " Hrvatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA