≫ 

Ne plaše se samo psi petardi: Labud iz straha udario u žive dalekovoda, spasli ga Novosađani

Udario je u žice dalekovoda i povredio se

  • 2
Foto: Nikola Tomić

Labud na Šodrošu, uplašen zbog buke od petardi i vatrometa tokom dočeka Nove godine u Novom Sadu, najverovatnije je udario u žice dalekovoda i povredio se.

Prva akcija u prvom danu nove godineOvaj stari labud grbac je, verovatno uplašen strahovitom bukom petardi i vatrometa...Posted by Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije on Петак, 01. јануар 2021.

- Građani su pticu pronašli ispod dalekovodnog stuba, blago ošamućenu. Kao da jedna nevolja ne ide sama, ovaj nesrećnik je u vratu imao i ogromnu udicu koja se zarila duboko u tkivo. Labud je nekada ranije obeležen metalnim prstenom Mus. Belgrade LA0325, a to će nam pomoći da saznamo više o samoj jedinki - saopštili su iz Društva za zaštitu ptica.

Organizacija je o ovome obavestila Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i uz njihovu saglasnost pticu prebacila do obližnje veterinarske ambulante "Dog House 021", gde je dr vet. med. Ana Oreg pregledala labuda, hirurški mu odstranila udicu i obradila ranu.

- Labud je ubrzo vraćen na istu lokaciju gde, prema rečima meštana, već dugo boravi - dodaju u DZPPS o prvoj akciji pomoći i spašavanja ptica u novoj godini.

Video: Deca terorisala prolaznike u Zemunu pirotehničkim sredstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA