Hrabri vozač Hitne pešačio 5 kilometara kroz sneg da bi došao do pacijenta: Srđan nije odustao

U jednom trenutku našao se u klopci

  • 0
Vlasotince stabla Printskrin: Facebook/InfoDesk Vlasotince

Drveće koje se obrušava na kolovoz može biti prava opasnost za svakog vozača. Ne samo što trenutak pada stabla može biti koban, već oboreno drveće jednostavno onemogućava prolazak vozila.

Vozač Doma zdravlja u Vlasotincu Srđan Radičević krenuo je, tako, juče ujutru u 6 sati da pacijenta iz Lipovice transportuje na hemodijalizu u Leskovac.

Međutim, našao se u klopci. U međuvremenu, palo je još jedno stablo usled obilnih padavina, pa je vozač ostao zarobljen. Na pola puta u povratku morao je da izađe iz vozila i krene pešice.

Tako zaglavljen, bez signala mobilne mreže, išao je oko 5 km pešice dok nije dobio signal i pozvao kolege u pomoć, piše Info desk Vlasotince.

Naravno, muke vozača tu tek počinju, nije bilo dovoljno samo da se izbave, već i da nabave testeru, uklone stablo i završe posao. A pacijent je čekao...

- Kolega Ivan Davinić i ja smo otišli po Srđanovu testeru kod njega kući i krenuli mu u susret. Kad smo ga sreli, počeli smo da uklanjamo drveće s puta i tako stigli do pacijenta - kaže šef voznog parka vlasotinačkog Doma zdravlja Zoran Kocić.

Vozači nisu čekali da pomoć dođe sa strane, shvatili su da u ovako teškoj i hitnoj situaciji mogu da pomognu jedino oni sami, svojim rukama.

Pacijent iz Lipovice transportovan je bez dodatnih problema u leskovačku bolnicu, na hemodijalizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA