• 2

"Viša sila" kriva za požar u garaži bolnice i izgorela vozila u Jagodini: Šteta 300.000 evra

, Telegraf

Izgoreli su automobili koji su služili za prevoz bolesnika na hemodijalizu, vozila Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke, Fonda za zdravstveno osiguranje

  • 2
Dom ZDRAVLJA POZAR GARAZA Jagodina

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Požar u kojem je pre nekoliko meseci izgorela garaža Doma zdravlja u Jagodini i 16 vozila, nije krivično delo, već je to bila situacija nastala usled "više sile" i nema mesta pokretanju krivičnog postupka, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

U informaciji, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Dejan Ðorđević navedeno je da je odluka doneta nakon istražnih radnji, provera preko Policijske uprave Jagodine i na osnovu veštačenja uzoraka požara UKP Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku iz Beograda.

Garaža Doma zdravlja Jagodine i automobili, izgoreli su 14. aprila 2020. Izgoreli su automobili koji su služili za prevoz bolesnika na hemodijalizu na odelenje Opšte bolnice u Ćupriji, vozila Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke, Fonda za zdravstveno osiguranje.., sva vozila osim onih koja su u to vreme bila na terenu.

Vozila nisu bila kasko osigurana, izjavio je ranije Tanjugu direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić i dodao da je samo nekoliko minuta kasnije kad je ugašen jedan od automobila, izbio požar koji se veoma brzo proširio na ostala vozila i objekat. U tom požaru vozila su potpuno uništena, kao i krov i oprema u garaži, a zgarište je izgledalo užasno i zastrašujuće. Bilo je i detonacija, najverovatnije od eksplozije reazervoara sa benzinom.

Požar nije zahvatio okolne zgrade bolnice, stambene zgrade i mesnu crkvu, koje se graniče sa garažom zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Šteta je procenjena na oko 300.000 evra.

Na obnovi garaže još se ništa ne radi. Uklonjeni su samo izgoreli i nagoreli delovi, očišćen prostor. Za zaposlene kod garaže je postavljen kontejner, a vozila su napolju i po snegu, rekli su Tanjugu zaposleni.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    Sigurno je tako,hahahha!!!

  • JA 035

    Ja ne nađoh koja je to viša sila,nije valjda grom udario ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima