Sevojno ima edukativnu razvionicu. Samo jedan dečak znao šta je gramofonska ploča, sad ih zna više

Kreativne maštaonice, kako ih oni zovu, na kojima se igra, peva, slika, uči o svemiru, rade ručni radove, iz nedelje u nedelju osmišljavaju tri mame

  • 0
Sevojno, edukativna razvionica Printskrin: RTS

U nedostatku kulturnih, edukativnih, zabavnih i kreativnih sadržaja u Sevojnu, početkom septembra su se organizovale tri mame i ponudile sevojničkoj deci Edukativnu razvionicu u prostoru koji im je ustupila sevojnička opština. Do sada je održano 20-ak radionica različite tematike, pa je tako npr. poslednja bila na temu - tenološki vremeplov.

Samo jedan dečak je znao za gramofonske ploče, koje su kasnije i puštali na gramofonu, ali svi su znatiželjno opipavali, pokušavali da uključe i druge aparate koje su koristili njihovi roditelji, bake i deke...

- Npr. bio je Pikaso, pa smo kući čuli i neke priče o Pikasu koje ni mi nismo znali, tako da to me posebno raduje, zato što dolazi u dodir sa umetnošću, muzikom, imali su časove pevanja, pa su instrumente neke različite koristili... - kaže Marijana Matić, mama učesnice radionica za RTS.

Kreativne maštaonice, kako ih oni zovu, na kojima se igra, peva, slika, uči o svemiru, rade ručni radove, iz nedelje u nedelju osmišljavaju tri mame, inače nastavnica u školi, farmaceutski tehničar i trener u streljaštvu, koje su imale potrebu da najpre sa svojom decom, a kasnije i njihovim drugarima razrade dodatne teme, malo zastupljene u vrtićima i školi.

- Maštamo i igramo se sa idejama, i onda razvijamo ideje i samim tim posle svake razvionice razvije se neka nova i onda tako u krug. Teme su zaista široke, počevši od umetnosti, do onih da kažem najzanimljivijih stvari koja decu najviše interesuju - priča Bojana Otašević iz Edukativne razvionice.

Jelica Miladinović iz Edukativne razvionice ističe da voli da kaže da je bitno bar na neki način provući teme kroz glavu, a ona će već naći način da se i dalje razvija.

- Dosta toga pomažu i ljudi sa strane, prijatelji koje imamo , tako da gde stignemo, pokucamo na vrata, svi nam izlaze u susret s obzirom da su radionice za decu u pitanju, da su naišle na dobar odziv, da se svima dopadaju.... - dodaje Dušica Radojičić Mitrović iz Edukativne razvionice.

Sudeći po pozivima na gostovanja van Sevojna, njihova grudva od mašte se polako pretvara u lavinu dečje radosti i novih saznanja.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA