≫ 

U Arilju korona virusom zaražene četiri bebe: Tri na kućnom lečenju, jedna u užičkoj bolnici

Beleži se blagi pad broja zaraženih

  • 2
Beba, bolnica, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije odlučeno je da u opštini Arilje još uvek ne bude uvedena vanredna situacija. Broj novoinficiranih korona virusom je i dalje dvocifren, ali je duplo manji u odnosu na prošlu sedmicu kada su u jednom danu zaražene 43 osobe. Stanje se i dalje pomno prati, a Štab ponovo zaseda u sredu.

- Imamo taj blagi pad zaraženih, u narednim danima očekujemo da će sprovedene epidemiološke mere da urode plodom i da će broj inficiranih biti još manji. Nadležne isnpekcije već rigorozno sprovode neophodne kontrole, očekujem da se izborimo bez uvođenja vanredne situacije. Ono što je jedino dobro u svemu ovome jeste da većina zaraženih ima blage kliničke slike i nema nikakve komplikacije izazvane virusom - rekao je za RINU Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Od 15. februara broj novoinficarnih u Arilju je preko 200, a većinu zaraženih čine deca, među kojima i nekoliko beba.

- Njihovo stanje je stabilno, četiri bebe su zaražene, tri su na kućnom lečenju, a jedna još uvek u užičkoj bolnici. Nijedna nema upalu pluća. Zaraženo je 36 đaka koji pohađaju osnovnu školu i pet srednjoškolaca. Njihova klinička slika je takođe stabilna - naglasio je Maslar.

U opštini Arilje od početka epidemije registrovano je ukupno 1.819 slučajeva zaraze, u januaru ove godine evidentiran 181 pozitivan test, dok je u prvih 15 dana februara ta cifra već premašena. Do sada je Arilju vakcinisano 1.373 ljudi, a njih 700 je revakcinisano.

Video: Majke da stave dve maske kada doje dete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOLIM

    23. februar 2021 | 18:52

    KRIZNI ŠTAB DA OBJASNI KAKO ODJEDNOM BEBE,MALA ŠKOLSKA DECA IMAJU KORONU A VI STE SUPROTNO TVRDILI DA DECA NEMOGU SE ZARAZITI I DA KORONU UBIJA SUNČEVI ZRACI.MOLIM REDAKCIJU TELEGRAF DA OBJAVI KOMENTAR I ŽELIM ODGOVOR OD KRIZNOG ŠTABA AKO JE MOGUĆE... POZDRAV 🤚✋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA