Danas se sastaje medicinski deo Kriznog štaba: Produženje mera izvesno i u nedelji pred nama

Promene u radnom vremenu nisu imale ni apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke

Krizni štab Tiodorović, Kon i Janković Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Danas se sastaje medicinski deo Kriznog štaba koji će da proceni koliko je postignut napredak u suzbijanju virusa.

Sutra se očekuje sednica celokupnog štaba. Do tada sa doktorima razgovara premijerka Ana Brnabić. U ponedeljak će se doneti odluka kakve će ubuduće biti mere.

Medicinski deo Kriznog štaba smatra da "zaključavanje" treba da traje ukupno dve nedelje. Prema izjavi epidemiologa Branislava Tiodorovića, jasno je da će se za to i založiti.

- Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji - rekao je Tiodorović za TV Prva.

Mere za razmatranje

Ekonomski deo Kriznog štaba smatra da treba da rade frizeri, kozmetičari, zanatlije poput obućara, bravara, ali i objekti poput stovarišta na otvorenom. Oni smatraju da nema posebnog razloga da se ne dozvoli i šalterska prodaja hrane i kafe.

Ono što je još neizvesno da li će se na ovoj sednici razmatrati predhodno najavljeni predlog Dr Kona i dr Tiodorovića o društveno korisnom radu kao adekvatnom rešenju za kažnjavanje onih koji postupaju u suprotnosti sa trenutnim epidemiološkim situacijama.

Mere za kafiće i restorane najteža odluka

Ukoliko medicinski deo Kriznog štaba pristane da koriguje svoje zahteve o merama, kao najveći problem i dalje ostaju kafići i restorani.

Koje mere su trenutno na snazi

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, butici, bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport.

Zatvaranja se nisu odnosila na prodavnice prehrambene robe i super markete, trafike, pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopove, benzinske pumpe.

Rad je takođe bio dozvoljen šalterima državne uprave, poštama, bankama, osiguravajuća društvima i menjačnicama, preduzećima i fabrikama, kao i ostalim objektima u kojima se ne zahtevaju dugotrajno zadržavanje potrošača.

Promene u radnom vremenu nisu imale ni apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke.

Video: Doneta je odluka o pooštravanju mera: Do ponedeljka režim kao za vikend

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horhe

    21. mart 2021 | 09:48

    Dokle bre više, kako vas nije sramota, pre ćemo od gladi da pocrkamo nego od korone, male plate,posla nema a vi gospodo iz štaba alavi?!

  • Ona

    21. mart 2021 | 10:51

    Otvarajte sve. Ljudi ostaju bez posla. Ionako ćemo se svi zaraziti. Pa bolje imati neku paru u džepu za lečenje nego umreti od gladi i bede. Nisu svi povlašćeni da mogu raditi online. Vi kao da nemate logike.

  • ???

    21. mart 2021 | 10:21

    JESTE LI MI VI NAŠLI ILI DALI POSAO DA MI GA SADA ZATVARATE I NE DATE MI DA RADIM I IZDRŽVAM PORODICU???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA