Apel Srpskog lekarskog društva: Ne nasedajte na besmislice, vakcinišite se što pre

Srpsko lekarsko društvo poziva građane da se što je moguće pre masovno odazovu na vakcinaciju bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i lekovita sredstva Srbije

  • 13
SAJAM VAKCINACIJA ASTRA ZENEKA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Srpsko lekarsko društvo saopštilo je da sa velikom zabrinutošću prima informacije da odziv na vakcinaciju protiv korona virusa počinje da slabi.

- Epidemija već predugo traje, već je odnela mnogo života, dovela do teških poremećaja u funkcionisanju zdravstvene službe, iscrpljivanja zdravstvenih radnika, do ozbiljnih poremećaja u lečenju bolesnika koji boluju od drugih oboljenja, do teških posledica po privredu, prosvetu, kulturu i sve druge društvene delatnosti i do iscrpljivanja ionako ograničenih materijalnih resursa, sve sa nesagledivim posledicama -  navodi se u saopštenju koje potpisuje profesor dr Radoje Čolović, a prenosi RTS.

Ističe se da je potpuno sigurno da je masovna vakcinacija jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu.

- Srpsko lekarsko društvo poziva građane da ne nasedaju na besmislice koje po društvenim mrežama i u pojedinim medijima plasiraju neodgovorne osobe i da se što je moguće pre masovno odazovu na vakcinaciju bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i lekovita sredstva Srbije - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. mart 2021 | 11:34

    Kada se ne bude potpisivala saglasnost da se pojedinac vakcinise na svoju odgovornost i da se drzava na taj nacin drzava abolira,tj.stiti u slucaju bilo kakvih komplikacija tj.nus pojava koje ukljucuju i smrtni ishod,e tada cu se vakcinisati.Ovako......Tesko da cu dati da u mene ubrizgaju nesto sto nije proslo sva klinicka ispitivanja.Kineza ima milijardu ipo.A vakcinisano samo 40 miliona.Nesto be vidim da korona divlha kod njih.

  • Ocu kako necu

    22. mart 2021 | 11:34

    Evo trčim otvorite vrata i spremite iglu

  • rodjo

    22. mart 2021 | 11:36

    Necu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA