Šta ako dobiješ koronu u gradu u kojem nemaš boravište: Možeš li tu da se testiraš ili moraš kući?

Neophodna i neodložna, narodski rečeno hitna zdravstvena zaštita pruža se na teritoriji cele Srbije

Komentari

  • Sale

    24. mart 2021 | 06:27

    Šta ćeš u geadu u kom nemaš boravište?

  • Aleksandar84

    24. mart 2021 | 05:40

    Ja stvarno ne mogu vise da pohvatam ove mere u Srbiji... Cas ovako cas onako, treba ovo ne treba ono pa ne znam ovo radi ono ne I tako u krug vec godinu dana!!! Cesto putujem zbog posla i znam da samo u Srbiji placam test na covid19 i nema nikakve veze to sto redovno placam zdravstveno osiguranje. Isto tako placam zdravstveno i u Americi i nikada nisam morao da platim test (koji inace moze da se uradi bukvalno I u apoteci). U ostalim zemljama pogotovu EU platim regularno putno I zdravstveno osiguranje za "ne daj Boze" I do sada sam samo jednom radio test u Francuskoj koji je naravno bio besplatan I radio sam ga u lokalnoj ambulanti, cekao na PCR mozda tri sata... Isto tako nigde nisam morao unapred da zakazujem. Ova prica sa koronom u Srbiji mi sve vise lici na neki biznis!!! I ovo sto svesno unistavaju radna mesta I dovode radnike na korak od samoubistva a poslodavce teraju u bankrot, mi jedino ima smisla, da da... Ljudi ce biti uplaseni I prihvatace sve mrvice koje im se bace na pod, a svi vlasnici kafica, restorana, klubova, lokala u trznim centrima, usluzne delatnosti ima da se toliko zaduze I bice do grla u dugovima da ce morati sve to da prodaju kako bi opstali I preziveli... E onda se pojavi neki "spasitelj" I ponudi ti da otplati tvoje dugove a ti zauzvrat nastavis da budes poslušan radis za novog gazdu, ili jednostavno otkupi sve te iste restorane, kafice, I ostale lokale za neke smesne pare... Ovo nije nista novo to se u Srbiji radi vec sigurno 10.godina unazad, s tim sto je pojedincima ova korona legla ko budali samar I verovatno u sebi misle samo da ova pandemija potraje Bog da nas vidi !!! Ovo je biznis I samo biznis, nista vise...

  • Stesa

    24. mart 2021 | 00:58

    Nije tacno. Ako zivis u Zemunu, a karton imas na Novom Beogradu nece te primiti u Zemunu. Isto tako lekar nece uraditii sve navedene analize, nego ce po slobodnoj proceni i bez pregleda, eventualno uraditi samo osnovnu krvnu sliku, bez CRP-a, a nedaj boze nista vise. Zato ako imate dovoljno novca zbrinuce vas privatne klinike bez problema. Lepo ste vi to zamislili, ali ne funkcionise. I jos nesto, na N. Beogradu u domu zdravlja se svi pacijenti sa respiratornim problemima salju u covid ambulantu bez da se utvrdi da li su pozitivni na covid ili ne. Pa ukoliko jos niste zarazeni eto vam sanse dok cekate red od sat i po vremena.

  • Pančevac

    23. mart 2021 | 21:44

    A šta kad kovid ambulanta prima samo tako što se zakazuje preko izabranog lekara? Tako je u Pančevu.

    • 24. mart 2021 | 00:26

      Tamo neki...

      @Pančevac

      Upravo tako, imam simptome i zvao danas i u najavi setnja po gradu. Ambulanta sa izabranim lekarom izmestena na drugi kraj grada. Pa ce oni da me salju na vadjenje krvi, opet setnja do drugog dela grada. Pa kuci da sacekam rezultat pa opet do izabranog lekara i ako se on smiluje opet setnja kroz ceo grad do kovid ambulante u centru grada.

    • 24. mart 2021 | 06:28

      Sale

      @Pančevac

      Vi ste uvek bili posebni. Prvo naučite da vozite pa onda tek kovid ambulanta

    • 24. mart 2021 | 07:47

      Rade

      @Pančevac

      Nedaj boze nikome da ima veze sa ovim diletantima,doktori su pokazali koliko znaju i ko nas leci ne daj boze nikom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA