Vandali dva kontejnera gurnuli u rečno korito: Srušen i parapetni zid na reciklažnom platou

Huligani nanose ogromnu štetu i građanima i životnoj sredini

  • 1
Vandali dva kontejnera gurnuli u rečno korito Foto: RINA.rs/JKP "Komunlac"

Vandali ne odustaju u Čačku, za samo nekoliko dana u korito Ateničke reke gurnuta su dva kontejnera, a nepažnjom ili nemarnom vožnjom srušen je parapetni zid na reciklažnom platou u Atenici.

Veliki problem komunalne službe imaju poslednjih nekoliko meseci, jer svakodnevno moraju da čiste reciklažne platoe, prenosi Rina.

- U zajedničkom je interesu da se usluga iznošenja smeća obavlja po predviđenom rasporedu, bez dodatnih troškova. Neodgovorno ponašanje pojedinaca sve košta. Neprestano apelujemo na korisnike usluga da pravilno koriste posude i objekte za odlaganje smeća, kako se ne bi formirale divlje deponije na reciklažnim platoima. Za svaku gomilu kabastog i ostalog smeća, mora se angažovati posebno vozilo, van rasporeda iznošenja smeća, što dodatno opterećuje dinamiku vršenja usluge i uvećava troškove - kažu iz ovog javnog preduzeća.

Kontejneri "ukrasili" i Moravicu

Sličan slučaj desio se pre nekoliko dana u ivanjičkom naselju Lug. Kontejner pun smeća završio je u koritu reke Moravice, a sa druge strane obale, huligani su u reku odgurali čitavu konstrukciju koja je stajala na autobuskom stajalištu. Kako je tada pisala Infoliga, nije prvi put da su kontejneri, klupe i kante na meti nesavesnih građana.

Huligani nanose ogromnu štetu jer jedan kontejner košta oko 35.000 dinara, a konstrukcija za stajalište blizu 250.000 dinara. Kako su tada rekli iz komunalne inspekcije, retko koji od procesa se završi konkretnim sankcijama, jer je obično počinilac nepoznat. Zagađenje životne sredine je tako sve intenzivnije. Kontejneri koji se postave na jednoj lokaciji, ujutro osvanu na drugoj.

Jedno od rešenja mogli bi da budu podzemni kontejneri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oki

    26. maj 2021 | 17:17

    Jedino rešenje je pohvatati ih, polomiti , ruke i noge, puno ime i prezime pa da vidimo da li će drugi da pokuša isto ponovo.Zakon o monstrumima uvesti pod hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA