≫ 

Direktor škole otkrio kako je dečak kog je otac šutirao: Pravimo plan kako da ga zaštitimo

Direktor tvrdi da su odmah alarmirane institucije, najpre MUP

  • 42

Dečak, učenik sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu, kog je u školskom dvorištu tokom maturske proslave prebio otac i brutalno ga šutirao pred svima, dan nakon incidenta pojavio se u školi. Kako je za "Telegraf" ispričao direktor škole Goran Ilić, dečak je saopštio da se oseća dobro, a za njega se sprema individualni plan zaštite,

Podsećamo, otac je brutalno napao sina u vreme kada su osmaci organizovali neformalnu proslavu kraja škole. Nakon ovog incidenta uhapšen je, određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, a Tužilaštvo je danas predložilo pritvor. Istovremeno, njemu su određene i mere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici - udaljenje iz porodičnog doma i zabrana prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Proslavu su organizovali đaci, kako bi uz trubače obeležili rastanak.

- Pretučeni učenik je učenik sedmog razreda. On se umešao s njima, ima tu drugove. Otac, valjda, revoltiran zašto je on s njima, mlađi je, i reagovao je tako kako je reagovao - priča direktor pokušavajući da da bilo kakvo objašnjenje za sumanuti potez roditelja.

Direktor tvrdi da su odmah alarmirane institucije, najpre MUP.

- Posle nastave grupa osmaka organizovala se da proslavi rastanak. Bili su tu trubači. Moram da kažem da sam bio na putu, nisam bio prisutan kad se sve to izdešavalo, kad su oni slavili. Kad sam se vratio u školu, obavestili su me da je roditelj pretukao svoje dete. Ja sam prijavio to Policijskoj upravi, Centru za socijalni rad, Školskoj upravi, onako kako protokol nalaže. Snimak je vrlo brutalan. Juče je održan sastanak Tima za bezbednost, gde je donet zaključak da se odradi individualni plan zaštite za dete.

Direktor Ilić ističe da su se deca spontano organizovala, a da je škola planirala zvaničan rastanak 27. juna, ako Ministarstvo dozvoli proslave.

- Niko to nije znao, ni od nastavnika. To je grupa, nisu svi, mi imamo 188 učenika 8. razreda, na onom snimku može da se vidi da je to bilo njih 30-40. Većina učenika je školskim prevozom otišla kući. Par nastavnika koji su pošli kuću čuli su muziku i samoinicijativno su otišli da proprate. Nastavnica, kada je primetila da je dete na zemlji pritrčala je, povukla je za majicu roditelja i mislim da je spasila da ne dođe od tezih posledica - ističe direktor.

Dečak će razovarati sa pedagogom i pihologom, a individualan plan zaštite je u izradi.

- Preduzećemo sve što je u nasoj mogućnosti - kazao je direktor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    9. jun 2021 | 13:27

    Ovo je toliko brutalno i ponižavajuće za dete. Šta tek radi u četiri zida možemo samo da zamislimo. Ja kao roditelj se je im pri pomisli koliko dece ovo preživljava svakodnevno. Jer ovde u mnogim sredinama roditelji misle da su vlasnici dece. 😥😠

  • Rale

    9. jun 2021 | 13:59

    Sta je sa decom po skolama koja maltetiraju svoje vrsnjake i koje su kazne za njih? Pravite li plan kako tu maltretiranu decu da zastitite, sram vas bilo?!

  • SRBIJA

    9. jun 2021 | 13:49

    Prosle godine decko se obesio na jugu Srbije jer je pokvario biciklo nije smeo da dodje kuci sa pokvareno biciklo i dete se obesilo,kaze bolje da se obesi nego ovakvu budala da ga maltretira, strasno,kazna i to debela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA