Troje dece se udavilo za 2 dana: "Spasioci nisu dadilje, u ovom momentu stupa strah, sledi utapanje"

Deca imaju potrebu za dokazivanjem pred vršnjacima, a neretko precene svoje svoje plivačke sposonosti i kondiciju

Komentari

 • Mile

  Od troje dece iz naslova dvoje su tinejdžeri neplivaci koji su se udavili u kanalu DTD gde nema plaže, pa ne možete očekivati ni spasioca tamo.

 • Nebojša Berak

  Dragi moji, ja ne mogu da verujem da PLIVANJE NIJE OBAVEZAN PREDMET U PRVA 4 RAZREDA OSNOVNE SKOLE. Za vreme Tita SFRJ u Mostaru je to bilo obavezno i nije bilo deteta koje nije znalo da pliva. A mi na zalost imamo vec decu od 10, 14 i 16 godina koji se udave jer ne znaju da plivaju. Predlazem da svaka opstina ima zatvoreni bazen i obaveznu skolu plivanja BESPLATNU koja ce se finansirati iz BUDZETA.

 • Laki Luka

  Poslove spasioca obicno dobijaju manekeni ili manekenke preko stele. Ne znam da se ikada raspisao konkurs za to radno mesto. A spafioci ficfirici najveci deo vremena provedu suncajuci se, gluvarebi, ocijukajuci sa curama ili momcima... Uglavnom vecina ih to shvati kao unosnu zabavu a ne kao ozbiljan i odgovoran posao kakav bi trebao biti.

 • U

  U okviru fixivkog onavrzno plivsnje u septembru mesecu.

 • Zzzz

  Spasioci nisu dadilje, ali en treba spasioc da bude gluvinema osoba. To sto opstina mesta sa invalide daju svojoj rodbini pa na kraju ne ostane mesta a moraju da zaposle osobu sa invaliditetom i na kraju mu daju mesto spasioca.

  • Maja

   @Zzzz

   Ta gluvonema osoba koja je bila na bazenu NIJE SPASILAC, vec ČUVAR bazena. Bazen NIJE radio, cuvar je samo tu bio kao cuvar koji cuva objekat.

  • Vita

   @Zzzz

   A kako je to čuvar čuvao objekat kad je mogao da uđe ko hoće?

 • rikimil

  Ja sam kao učenik Učiteljske škole ,kao i veliki broj mojih drugova , završio kurs za učitelja plivanja i spasioca davljenika. Svoje učenike smo vodili na letovanje gde smo ih učili plivanju i svi su oni postajali plivači. Bilo je to davno,sedamdesetih godina, tada nije bilo bazena, a šta se dešava danas? Svaki grad, pa i selo imaju bazene, bazene imaju i škole , a deca su nam neplivači . Škole,prosvetari, ministre, preduzmite nešto, reformišite školske programe.

 • Goran

  Šta ćeš dešava se...

 • Jax

  Svako uređeno kupalište ili bazen moraju da imaju spasioca i zdravstvenog radnika, e sad sto kod nas niko to ne poštuje druga je priča.

 • darko

  Nisu dadilje al nisu ni coravi. Bazen u Odzacima nije waterpark da je dvogled potreban . Nego su danas spasioci vise manekeni nego zapravo ono sto je potrebno da budu. Kad god odem na bazen samo vidim nabildovana nauljena tela koja vise pricaju i snimaju cice u kupaćem kostimu nego sto gledaju u bazen i rade svoj posao. Mogu da se kladim da je spasioc ili sedeo u nekom kaficu ili uopste nije ni bio na bazenuSramota!

  • Upućen

   @darko

   Potpuno ste u pravu spasioci u trenutku nesreće uopšte nisu bili na bazenu. Ali na bazenu nisu bili jer bazen na kome se nesreća dogodila uopšte i nije bio otvoren za posetioce. Sve se dešavalo posle 22 časa. Kada nešto komentarišete, morate biti upućeni u to šta se zapravo desilo. Najlakše je osuđivati druge bez ikakvih argumenata.

  • Zoro

   @darko

   Neupućeni dete de nije udavilo posle 22 već znatno pre.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima