≫ 

Tanjir s vrelom supom pao devojčici (5) u krilo u niškom vrtiću, ima opekotine: Odgovaraće zaposleni

- Protokoli o distribuciji hrane deci su prekršeni - rečeno je iz Predškolske ustanove

  • 11
Devojčica u vrtiću, dete Foto: Shutterstock

Petogodišnja devojčica zadobila je opekotine drugog stepena tokom ručka u vrtiću "Slavuj". Iz Univerzitetskog kliničkog centra potvrđuju da je dete pregledano u ambulanti, zbrinuto i pušteno kući, a iz niške Predškolske ustanove "Pčelica" najavljuju da će oni koji su odgovorni za ovaj događaj biti sankcionisani.

Informacija o događaju u vrtiću, kada je opekotine zadobilo petogodišnje dete, prvobitno je stigla od roditelja.

Nije mi jasno kako je došlo do toga da se deci posluži tako vruća hrana. Jasno je da nije lako kontrolisati decu, ali zato možemo da proverimo koliko je nešto vruće pre nego što deci poslužimo - kaže sagovornik Južnih vesti.

Još jedan otac deteta koje ide u vrtić Slavuj takođe se javio redakciji Južnih.

- Ja se sad baš bojim. Malo je vaspitača na mnogo dece, uvek mislim da je samo pitanje vremena kada će nešto da se desi. Ovako ih čuva sreća, jer vaspitačice ne mogu da čuvaju sve njih istovremeno - kaže zabrinuti otac.

Iz Javne predškolske ustanove Pčelica objašnjavaju da postoje protokoli o distribuciji hrane deci i da su oni prekršeni, pa će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

- Detetu je pružena pomoć u vrtiću i odmah su o tome obavešteni roditelji i nadležne zdravstvene institucije. JPU,,Pčelica'' Niš je ozbiljna Ustanova u kojoj postoje protokoli o bezbednosti hrane i njenoj distribuciji krajnjim korisnicima tj.deci. Ovakav događaj je posledica nesavesnog i nemarnog rada pojedinaca koji će zbog svojih propusta u radu biti sankcionisani u skladu za pozitivnim zakonskim propisima - navode iz "Pčelice".

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš kažu da je nakon pregleda lekara koji je ustanovio opekotine drugog stepena i sanirao povrede dete uz zakazanu kontrolu pušteno kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    18. jun 2021 | 14:26

    A zašto zaposleni da odgovaraju, ako mislite da sve bude ok onda svako dete treba da ima vaspitača

  • M

    18. jun 2021 | 14:45

    Moje dete islo u vrtic, 36 u grupi, a uz to jedno dete sa teskim autizmom koje su vaspitacice morale stalno da vode jer je bezalo.Zali boze zasta je islo.Jadne vaspitacice.

  • Srpkinja

    18. jun 2021 | 14:56

    Ne svirajte klincu. Ko bi bio kriv da se to isto desilo kući?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA