• 16

Devojčice tukle dečaka u školi u Nišu pred roditeljima? Direktorka: To je laž, možda se desilo noću

, Telegraf

Napomenula je da se nikad nije desilo da roditelji ne prijave nasilje

  • 16
Devojčica tuče dečaka

Foto: Shutterstock

U medijima se pojavila informacija da je grupa učenica od 10 godina pretukla jednog dečaka u školskom dvorištu Osnovne škole "Ratko Vukićević" u Nišu. Direktorka ustanove je za Telegraf.rs izjavila da nemaju informaciju da se to uopšte desilo.

Kako se pisalo, nasilje se odigralo u ponedeljak oko podneva, i to pred roditeljima koji uopšte nisu reagovali.

Medijima se obratila svedokinja događaja koja je kazala da osuđuje i reakciju roditelja koji nisu sprečili nasilje.

- Mi nemamo informacije da se nasilje dogodilo. Provereno je kod svih učitelja i razgovarano je sa decom i za to niko ne zna. Učitelji inače prate decu do izlaza gde ih sačekaju roditelji. Možda se to desilo noću - kazala je za Telegraf.rs direktorka Osnovne škole "Ratko Vukićević" u Nišu, Divna Stevanović.

Napomenula je da se nikad nije desilo da roditelji ne prijave nasilje.

- Volela bih da pronađem gospođu koja je prijavila takvu laž kako bi odgovarala za iznošenje neistine, a čak iako je tako bilo, ona je mirno posmatrala nasilje koje je opisala - istakla je naša sagovornica.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    Naravno i kao po pravilu, prvo ide negiranje nasilja, onda samohvaljenje škole i kako se poštuju sva pravila i zakoni u ovakvim situacijama, a zatim idu pretnje, jer za direktorku je najbitnije ko je taj koji je obavestio javnost !? Do skoro su se opstrukcija i pretnje roditeljima koji prijavljuju nasilje odvijali u zidinama škole i isključivo u četiri oka. Sada je to javno jer mora se poslati poruka drugima, svakome ko se usudi da javno iznese problem. Ova škola je inače poznata po protekcijama, favorizovanju imućnijih učenika, prikrivanju ovakvih problema i drugim, ali je direktorka poslušni član pa se o tome javno ćuti.

  • Otac Nedjo duhovnik

    Roditelji takve dece su jos vece bitange

  • Jug

    Eto tako je bilo i kada su moje ćerke išle u školu Branko Miljković samo u to vreme nije bilo ovakvog rečnika jezičkih maštarije koje se danas koriste kako bi se pokazalo da je ovo vreme brutalniji od onog ranije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima