≫ 

Unikatan poklon Novom Sadu: Gradonačelniku uručena fotografija grada snimljena iz svemira

"Skoro nisam imao veću čast kao kad sam od ruskog kosmonauta Sergeja Kuda-Sverčkova  dobio fotografiju Novog Sada, slikanu iz svemirske letelice "Sojuz MS-17", napisao je Vučević

  • 0
Svečanost povodom Dan Grada Novog Sada Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Jedinstvena fotografija Novog Sada, usnimljena iz svemira, uručena je kao poklon gradonačelniku Novog Sada Miloš Vučević, koji je ovu vest objavio na svom Instagram profilu. 

"Skoro nisam imao veću čast kao kad sam od ruskog kosmonauta Sergeja Kuda-Sverčkova  dobio fotografiju Novog Sada, slikanu iz svemirske letelice "Sojuz MS-17", napisao je Vučević.

Inače, ruski kosmonaut je sa svojim kolegama održao predavanje na Fakultetu tehničkih nauka.

Hrabri Sergej, koji je proveo 185 dana u svemiru i njegove koleginice, kosmonaut Anastasija Stepanova, istraživač pri Institutu za biomedicinska istraživanja Ruske akademije nauka i Alena Kusmenko, osnivač UNITY organizacije iz Rusije, održali su predavanje na Fakultetu tehničkih nauka. Velika privilegija za studente i naš grad. Hvala im do kosmosa", napisao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA