≫ 

Uznemirujući snimak brutalne tuče devojčica u Smederevskoj Palanci: Mučki se udaraju, vršnjaci navijaju

Video još jednog stravičnog vršnjačkog nasilja pojavio se na Tviteru, a korisnica koja ga je objavila, navodi da se sve dogodilo ispred jedne osnovne škole u Smedrevskoj Palanci

Vršnjačko nasilje, Smederevska Palanka, tuča, devojčice

Printskrin: Twitter/JelenaOpacic4

Uznemirujući snimak brutalne tuče dve devojčice pojavio se na društvenim mrežama, a ovaj užasan događaj odigrao ispred jedne osnovne škole u Smederevskoj Palanci.

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su želeli da se pridruže tuči, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

- Roditelji, društvo... Nemam adekvatnu reč kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci - napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola "Heroj Radmila Šišković", ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

 

- Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu "Heroj Radmila Šišković". Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene - navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

- Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo sprečili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obavešteni Školska uprava i organi reda - navode iz OŠ "Heroj Radmila Šišković".

Podsetimo, pre desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dve učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vređale trinaestogodišnju devojčicu. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Kako je njena majka Slavica D. ispričala za naš portal, devojčica je sada malo bolje, ali je psihički jako loše i ima košmare. 

Ovim povodom se oglasila i škola koju sve tri devojčice pohađaju. Direktorka je za Telegraf odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realan

    27. septembar 2021 | 21:32

    ove dvije sto su se tukle,nista ozbiljno (povlacenje,cupanje,samaranje, nista opasno... ali onu u plavim farmerkama sto oblijece i sprema se da neku rokne u glavu nogom,e nju treba izbaciti iz skole i poslati u popravni don... jer upravo ona da je udarila nogom koju u glavu mogla je ubiti djevojku ili u najblazem slucaju nanijeti tesku tjelesnu povredu...

  • ple

    27. septembar 2021 | 21:26

    Gora je ova publika okolo,koja navija i nece da ih razdvoji,kakve su ove nove generacije pitam se..koje zlo je uslo u njih.

  • Jedna mama

    27. septembar 2021 | 23:29

    Ma ko je bre ovo rodio i vaspitavao?!? Roditelje ove dece na posmatranje, hitno!!! Nemaju vremena da se bave decom jer rade, ne stižu, niko ih ne razume … Evo kakva su vam deca! Umesto sto mlatite po fb, instagramu, tik-talk-u o svemu o čemu pojma nemate, bavite se politikom, 5G mrezama, vakcinama i antivakserima o čemu takodje nemate pojma a ni diplomu koja bi potkrepila sve sto bulaznite ili vodite abrove sa komšijama, drugaricama vaspitavajte decu! Kazna za roditelje ove dece - ovo je strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA