≫ 

Stolar Mile podsetio na nišku humanitarku, ona je za njega heroj: Nepokretna i bolesna prikuplja pomoć za decu

Marina Adamović iz Niša svakog dana na ulici prikuplja novac za bolesne mališane

  • 3
Marina Adamović, Stolar Mile Foto: D. K., Twitter/@StolarMile

Ko je u 2021. godini bio vaš heroj? Sestra, suprug, majka, lekar, humanitarac, sportista? U izazovnoj godini poput one koja je za nama, možda je teško odlučiti se za jednu osobu. Ipak, za jednog od najpoznatijih humanih ljudi u Srbiji, stolara Mileta, odnosno Milorada Jurkovića iz Beočina, koji godinama pomaže ugroženima, to je Marina Adamović iz Niša, humanitarka koja na ulici skuplja novac za bolesnu decu.

Jurković je, naime, na svom Fejsbuk profilu sa svojim pratiocima podelio vest da je kandidat nagradnog konkursa koji raspisuje Delegacija Evropske unije u Srbiji pod nazivom "Heroj 2021". Stolar Mile trenutno ima najviše glasova, ali mu do same nagrade, kako navodi, nije nimalo stalo.

Ipak, iskoristio je priliku da javnost upozna, odnosno podseti na Marinu, divnu ženu, koja, iako i sama bolesna i nepokretna, svakog dana pomogne bar jednom bolesnom mališanu.

- Nije mi stalo do nikakve nagrade. Ovde je pitanje šta bih ja uradio sa nagradom jer kao što znate, sigurno je neću zadržati za sebe. Među svim kandidatima koji su na ovim slikama, nalazi se i jedna koju malo ko primećuje, a to je baka Marina Adamović iz Niša koja, dok mi sedimo u toplim sobama, sedi napolju i prikuplja priloge za bolesnu decu iako je i sama bolesna i nepokretna - naveo je Mile.

Kako je dodao, Marina dnevno sakupi i do 20.000 dinara i odmah nosi u banku da uplati nekom detetu za lečenje.

- Nažalost, ona je, eto, pored nas "nekih" nevidljiva, ali ću ja sve učiniti da bude što vidljivija - napisao je Jurković.

Gotovo da, pak, nema Nišlije koji ne zna za Marinu Adamović. U svojim invalidskim kolicima svakog je dana napolju, a svojim prisustvom konstantno podseća građane Niša da ne postanu imuni na tuđu nesreću.

Roditelji bolesne dece kojoj je dosad pomogla, neizmerno su joj zahvalni, a ova niška humanitarka nije prestala sa svojim dobrim delima ni posle nekoliko krađi kutija sa novcem koje je prikupila za mališane.

Video: Mali Lazar grli pse na ulici i pomaže im da se zgreju: Sada je njemu potrebna naša pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefana

    15. januar 2022 | 23:31

    Svaka čast i Miletu i Marini ❤️❤️❤️❤️

  • Lora

    15. januar 2022 | 23:17

    Velika je to zrtva i humanost. Kamo srece, da ima vise takvih ljudi. Pevaci se utrkuju da pokazu, bazene, bogatstvo, garderobu, jelo a niko da je pomogo nekog bolesnog. Bogatstvo imaju sada ali da li ce da im se vrati, ostaje da vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA