≫ 

Nazire se sanacija klizišta iznad Užica: Svaka kiša preti da pokrene brdo, ljudi žive u strahu

"Planirano je da radovi na sanaciji klizišta potraju najduže pet meseci"

  • 1
Užice, klizište Foto: RINA

Jedan od najvećih problema za stanovnike užičke Ulice Svetozara Markovića jeste klizište koje u njihovom naselju postoji dugi niz godina. Sa svakom novom kišom, njihov strah od pokretanja tla postaje veći, a u opasnosti je 20 kuća. Meštani se sada nadaju konačnom rešenju, jer se sa njihovom mukom upoznao i resorni ministar koji je i lično obišao klizište u Užicu.

- To nam daje nadu da nadležni nisu ostali imuni na ovaj naš veliki problem, njihova pomoć nam je zaista potrebna jer bez toga ne možemo završiti agoniju. Ovde je strašno živeti, kad znate da vam svakog trenutka može nešto zatrpati kuću. U naselju živi i dosta dece i starijih ljudi. Zidovi su popucali, zemlja vrlo lako može da se svali na čitavu kuću i da nas sve zatrpa - kažu za RINU meštani ovog naselja.

Samo klizište ugrožava kako stambene objekte, tako i vodovodnu mrežu, trafo stanicu i regionalni put Užice-Bajina Bašta, a sa kompletnom sanacijom rešiće se višedecenijski problem građana ovog dela naselja Koštice. Vlada Republike Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedila je neophodna sredstva u iznosu od 110 miliona dinara.

- Planirano je da radovi na sanaciji klizišta potraju najduže pet meseci, ovo je problem koji se hitno mora rešavati, a čekalo se godinama. Klizište preti kako meštanima, tako i odvijanju saobraćaja. Cilj nam je da obezbedimo ovim ljudima normalan život i bezbedno odvijanje saobraćaja na ovoj deonici - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Video: Pojavilo se klizište na delu puta Kragujevac- Batočina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    12. mart 2022 | 16:32

    Verovatno nisu znali da je klizište?!?...samo da je jeftino,posledice se kasnije vide!..mislite o tome!😳

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA