Stole se vraćao s porodičnog izleta, preseklo ga cviljenje iz šiblja: Našao krvavu ženku u džaku, vezanu žicom

Tražio jezerce u povratku kući, kada je čuo uznemirujuće zvuke teško povređene životinje

  • 0

Strašan prizor izmučenog i krvavog psa u džaku sa žicom oko vrata još mu je pred očima. Da se sticajem okolnosti na periferiji grada, kod Plave banje, pre nekoliko dana nije zatekao Dragoslav Stojkov iz Kikinde, ženka pulina sigurno bi skončala u najstrašnijim mukama. Dragoslav opisuje za Gradski šta je zatekao u šiblju kraj puta i kako je spasao Vasku.

- Sa suprugom, troje decom i naša dva psa, subotnje kasno popodne proveli na Plavoj banji. Tamo su psi mogli slobodno da se istrče. S prvim sumrakom, krenuli smo kući. Polako sam vozio putem posutim lomljenim crepom, a u jednom trenutku zastao da vidim da li još uvek postoji i jedno jezerce.

Čim sam izašao iz kola, začuo sam da nešto cvili. Uputio sam prema tom zvuku. U šiblju, nekoliko metara od puta, spazio sam džak. U njemu se nešto mrdalo. Jedva sam došao do džaka. Srećom, u kolima sam imao mačetu i klješta. Uspeo sam da isečem šiblje i dođem do džaka.

Strašan prizor ugledao sam u džaku. Jedan kraj žice psu je bio vezan za vrat. Drugim krajem žice, ženka pulina bila je vezana za džak i sva u krvi. Pokušao sam rukama da skinem žicu oko vrata, ali nije išlo. Srećom, u kolima sa imao klješta, pa sam je oslobodio smrtnog zagrljaja žice. Keruša je krkljala. Poslednjim automima snage je grabila vazduh - s mukom se priseća Dragoslav i nastavlja:

- Kad sam je izvadio iz džaka, nije mogla da stoji na nogama. Probao sam da joj dam vode. Odbila je da pije. Nije se pomerala. Vest sam objavio FB grupi “Kikindske šape”. Docnije je psa zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, a potom je prebačen u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu.

Odrastao sam sa životinjama, naročito sa psima. Supruga i ja vaspitavamo našu decu da vole životinje. Što se tiče ovog mučnog slučaja, mišljenja sam da ovako nešto normalan čovek ne može da uradi.

Koristim ovu priliku da se i ja zahvalim svima koji su učestvovali u spasavanju ovog psa, ali i onima koji će to tek učiniti. Pričao sam i sa pripadnicima kikindske policije - rekao je Dragoslav.


Video: Roditelji, mislite li u šta će vam sutra izrasti deca?! Zajedno s detetom odbacili ljubimce i otišli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA