≫ 

Opština Prijepolje tražila da se dvorište OŠ pretvori u parking: Jedne godine nam je neko samo otvorio kapiju

"Jer i ranije kad su to od nas tražili nama nisu odgovarale ove institucije i nismo smeli da damo"

  • 0
14 četrnaesta beogradska gimnazija Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Opštinsko veće opštine Prijepolje uputilo je dopis OŠ "Vladimir Perić Valter" u kome traže od organa škole da se izjasne o mogućnosti da školsko dvorište tokom letnjeg raspusta bude pretvoreno u parking prostor.

- Nije problem da se izda, ali da se ustupi na upravljanje lokalnoj samoupravi, a ne da se škola time bavi. I u zaključku stoji da oni pribave saglasnost od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, od saobraćajne inspekcije i sektora za vanredne situacije. Jer i ranije kad su to od nas tražili nama nisu odgovarale ove institucije i nismo smeli da damo. Takav je odgovor, zaključak, našeg školskog odbora otišao prema loklanoj samoupravi, a ugovor o tome da sklope lokalna samouprava i ja kao direktor, gde će se regulisati sve ovo što smo naveli - kazao je za Forum info direktor te škole Milinko Mićović.

Ova ideja inače nailazi na negodovanje roditelja, što je bio slučaj i pre nekoliko godina.

- Jedne godine nam je neko otvorio kapiju tokom letnjeg perioda, nismo mi to dali. Nijednom nismo davali, osim kada u Domu kulture ima poneka manifestacija. Onda damo dozvolu, ali da saobraćajna policija reguliše parking u školskom dvorištu.

- Jedno je tražiti od nekoga nešto, ali kad će neko drugi da snosi posledice. Sve je lepo kad traje kako treba, ali zna se ko je odgovoran. Tako da mi možemo da sklopimo ugovor sa njima ako oni dobiju te saglasnosti. Mislim da će to biti teško jer su tu deca - napominje direktor.

Stav opštine je, naovodi medij, da bi školsko dvorište moglo da se koristi u svrhu parkinga u periodu od 1. jula do 15. avgusta, što je period kada đaci nisu u školi, uz poštovanje traženih uslova. Na internet stranici Opštine 6. maja je objavljeno da je rukovodstvo škole donelo odluku da ustupi opštini na privremeno korišćenje školsko dvorište, bez pominjanja ikakvih uslova i obezbeđivanja saglasnosti i odobrenja.

Saobraćajni inspektor Edib Zemanić rekao je da nije uključen i da nema informacije. To je potvrdio i šef inspekcijskih službi Branko Brajović koji kaže da niko nije ništa tražio od ove službe i istakao da inspekcija može da da svoje mišljenje, ali ne i saglasnost.

Načelnik OU Miodrag Ćubić je bio zauzet i nismo uspeli da dobijemo odgovor da li se neko bavi ovim pitanjem.

Da li je moguće da školsko dvorište postane parking ili će neko, kao što je prema rečima direktora OŠ već bio slučaj, na svoju ruku da otvori kapiju i pusti da vozila zauzmu prostor koji je predviđen za odmor i aktivnosti đaka, pita Forum Info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA