"Da se zna ko vozi traktor, a ko otvara kapije": Jelena (27) se razvela, pa postala opasna poljoprivrednica

Ova Piroćanka prava je žena zmaj. Posle razvoda je bilo teško, a ona je zavrnula rukave i uzela život u svoje ruke

  • 31

"Čisto da se zna ko vozi traktor, a ko otvara kapije", kaže na šaljivom snimku vedra i nasmejana crnka koja sedi za volanom velike mašine. Dok ona vozi, u pozadini se vidi muškarac koji, zaista, otvara kapije.

Ova crnka zove se Jelena Zlatanov (27) i ona je poljoprivrednica iz Pirota. Pored toga je majka dvogodišnjeg dečaka i ono što u narodu kažemo "žena zmaj".

Jeleni je nakon razvoda bilo teško da nađe posao, a nije, kaže, htela prekovremeno da radi kod privatnika za minimalac i da pritom nema vremena da se posveti sinu.

- Moji otac i majka imaju poljoprivredno gazdinstvo u predgrađu Pirota. Znala sam da im je teško, da jedva sastavljaju kraj s krajem, i rešila sam da pomognem i njima i sebi. Tako sam posle razvoda postala poljoprivrednica - priča Jelena za Telegraf.rs.

Prijalo joj je, dodaje, da se skloni od ljudi "koji stalno nešto zapitkuju i pametuju, i da se posveti životinjama sa kojima je sve lakše".

- Moj radni dan počinje u sedam ujutru. Imamo sedam krava i oko 50 ovaca. Ujutru ih napojim i nahranim, a fizički je najteže kad treba da se čisti. Dok natovariš i istovariš kolica, baš se namučiš, ali, ako mene pitate, opet je bolje nego rad sa ljudima - priča Jelena.

Njen otac više radi na polju, gde je zadužen za seno, pšenicu, kukuruz, a majka i ona brinu o životinjama. Ipak, ističe Jelena, država treba da povede više računa o poljoprivrednicima, jer i uz sav težak rad, novca bude tek toliko da se preživi.

- Đubrivo je poskupelo, sve je skuplje, a cena mleka recimo ostaje ista ili se povećava za dinar, dva. Jedan džak žubriva sada košta oko 3.000 dinara. Sklapamo kraj s krajem, ali meni je zbog deteta ovako bolje, jer ima mamu koja je tu i može da mu se posveti, što radom kod privatnika ne bih uspevala baš toliko - zaključuje ova Piroćanka.

Poljoprivreda će zato, kaže, ostati njen poziv i u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. maj 2022 | 21:18

    Srbiju će skupo koštati ovaj maćehinski odnos prema selu jer hrana postaje sve skuplja roba. Mladi sve više sa gađenjem komentarišu selo a upravo njima će to doći na naplatu.

  • misko

    28. maj 2022 | 21:13

    bravo sto dalje od privatnika i rad sa ljudima

  • Aleks@77🔴⚪️🔴

    28. maj 2022 | 21:14

    Ziva bila jeco 👍🏼💪🏼🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA