≫ 

Ko je kriv zbog snimka koji je zgrozio Srbiju? Uskoro odluka o kazni za ispuštanje neispravne vode u Rašku

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni

  • 6
Mešalica za beton, zagađenje, reka Raška Printskrin:Twitter/@EkoStraza

Prekršajni sud u Novom Pazaru trebalo bi sledeće nedelje da donese odluku o kazni “Ukrasu” i odgovornom licu te kompanije zbog zagađivanja reke Raške, prenosi radio Sto plus.

Protiv te firme i direktora A. S. komunalni inspektor lokalne samouprave podneo je 6. maja zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz miksera te kompanije na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni.

- Okrivljeno odgovorno lice kompanije je dostavilo pisanu odbranu, dok je predstavnik pravnog lica izneo odbranu pred postupajućom sudijom. U toku je izrada odluke koja bi trebalo da bude poznata tokom sledeće nedelje - rekli su u Prekršajnom sudu.

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice, objavljen je na društvenim mrežama 30. aprila, izazvavši burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove su odgovorili da su zbog toga 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podneli zahteve za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i Aladina S, direktora firme.

Komunalni inspektor je u prijavi od Prekršajnog suda zatražio da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

Podsetimo, 30. aprila pojavio se snimak na društvenim mrežama na kome se vidi kako se iz kamionske mešalice za beton, ispušta tečnost u reku  Rašku, preneo je Sandžak live.

Ispod snimka, objavljenog na društvenim mrežama, u komentarima se navodilo da je snimak nastao u naselju Selakovac i da to nije izolovan slučaj.

- PH vrednost vode koja izađe nakon čišćenja miksera je blizu 14, što je ujedno i maksimum koji neka tečnost može imati. U dodiru sa prirodnim vodama izaziva uništavanje svega na šta naiđe. Ovo je nečuveno - pisalo je u jednom od komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    27. maj 2022 | 16:47

    Zatvaranje firme....oduzimanje svega sto pripada firmi... plus maksimalna novcana kazna i minimum pet godina za ovog majstora sto kipuje

  • Ivan

    27. maj 2022 | 16:16

    Robija minimum 10 godina da je pravna drzava..

  • Miloš

    27. maj 2022 | 19:04

    Ovo nije za novčanu kaznu nego za robiju i zatvaranje firme. Gde su sada oni veliki ekolozi da mu stanu na kapiju i blokiraju izlaz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA