≫ 

"Probio sam lamperiju da nepokretnu suprugu podignem na tavan": Nedeljku poplava uništila kuću

Skoro sve je uništeno, ne znam ni da li je kašika ostala a da je voda nije dotakla. Sve stvari smo izbacili napolje, kaže Nedeljko

  • 0
Nedeljko Čolović Foto: RINA

Od ponoći, pa sve do ranih jutarnjih sati u domu veterinara Nedeljka Čolovića iz sela Bogdanica odigrala se prava drama.

Njegov porodični dom za samo 15 minuta bio je čitav pod vodom, nakon što je naišla bujica. U kući su bili Nedeljko i njegova nepokretna supruga Gordana kojoj je u jednom trenutku život visio o koncu.

- Gazio sam vodu kroz kuću koja je bila visine preko metar i po. Žena je nepokretna i bila je u najvećoj opasnosti. Od tolikog straha probio sam lamperiju i nju sam na rukama ubacio na potkrovlje. Tako joj je spasen život jer nije bilo mnogo vremena i voda je sve više nadolazila. Na lice mesta su došli vatrogasci i Hitna pomoć koji su je potom izbavili iz kuće, a zbog proživljenog velikog stresa ona je sada hospitalizovana u milanovačkoj bolnici - priča za RINU Nedeljko sa suzama u očima i još uvek vidno potresen.

Za njega i njegovu porodicu u ovom trenutku, kako kaže, najvažnije je da su spasili živu glavu jer nikada nisu bili u većoj opasnosti. Tek sada veterinar iz Bogdanice sagledava i svu materijalnu štetu koja ih je zadesila.

- Skoro sve je uništeno, ne znam ni da li je kašika ostala a da je voda nije dotakla. Sve stvari smo izbacili napolje, a u obe kuće je havarija. Vodena bujica koja je naletela bila je toliko jaka da kad sam izašao iz jednog da pređem u drugi objekat voda me je odnela preko tri metra, jedva sam i sebe spasio. Ovo je neviđena katastrofa koja nas je zadesila, ali ono što je sada jedino važno jeste da smo živi, pa ćemo se za ovaj pustoš koji je ostao već nekako snaći - rekao je Nedeljko.

Usled katastrofalnih poplava veća materijalna šteta pričinjena je osim Bogdanice i u selima Gojina Gora i Duškići. Oštećeni su putni prilazi, uništena dva mosta i poplavljeni voćnjaci.

Podsetimo, obilne padavine napravile su sinoć probleme širom zemlje.

Video: Poplave kao 2014. u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca: Reka odnela puteve, mostove, poplavila kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA