≫ 

Arilje ima jedinstvene table: Umesto broja za plaćanje parkiranja, istaknuti oni za pomoć bolesnoj deci

Ideja naišla je na odličin odziv, stoga je u planu da se takve humanitarne table postave na još nekoliko mesta na teritoriji opštine Ariilje

  • 9
Arilje, parking, humanitarna akcija Foto: Rina.rs

Da svako ko želi da pomogne to može i da učini ukoliko dovoljno želi, najbolje pokazuje primer iz Arilja. Grupa žitelja ove opštine svojim gestom skrenula je pažnju svih prolaznika kada je u centru osvanula jedinstvena tabla za naplatu parkiranja. Na njoj nije upisan broj na koji možete platiti sat parkiranja, već broj na koji možete uplatiti pomoć za Anu, Tijanu, Elenu i Uroša. Od njih svako na svoj način, biju bitku sa bolešću.

- Kada je grupa mladića došla sa inicijativom da postavimo humanitarne table, nismo imali dilemu. Mi u našoj opštini ne naplaćujemo parking tako da smo prostor na tablama ustupili, i umesto zone u kojoj se parkirate, stavili brojeve telefona 3030 na koji sugrađani mogu da uplate novac i tako pomognu mališanima u lečenju - rekao je za RINU, Predrag Maslar, prvi čovek opštine Arilje.

Ideja naišla je na odličin odziv, stoga je u planu da se takve humanitarne table postave na još nekoliko mesta na teritoriji opštine Arilje.

- Cilj nam je da što više motivišemo ljude da pomažu jedni drugima. Stanovnici Arilja su uvek bili solidarni i humani, a ova izuzetna akcija samo još jednom to i potvrđuje. Mi smo tu da damo našu podršku koliko god smo u mogućnosti, kako bi se brojne humanitarne akcije uspešno organizovale - zaključio je Maslar.

Srce Ariljaca zaista je veliko, a mališani čija imena su upisana na ovim tablama čak i nisu iz njihov grada već su iz Priboja i Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Killian

    4. jul 2022 | 18:05

    P1, da postoji zdravstvo, ne bi se deca lečila sms-om. Ne postoji ni zdravstvo ni država.

  • Vanja

    4. jul 2022 | 15:07

    Genijalno!!!

  • R 2

    4. jul 2022 | 15:10

    To je prinuda ljudi da moraju da pomognu a ne motiv,jer ne plaća parkiranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA