≫ 

Nije jeo 5 dana, u frižideru samo džanerike: Miloša iz Kuršumlije život šibao, živi u kući bez kupatila i vode

Patnje Miloša Lukića počinju 1999. godine kada je sa roditeljima izbegao sa Kosova i Metohije u mesto Točane u Kuršumliji.

  • 28
Miloš Lukić Foto: Facebook/Dejan Marković Milošević

Tragična sudbina Miloša Lukića (30) koji je od malena osetio sve strahote života, zadesila je ovog mladića, a tragedije i ružni događaji u njegovom životu nizali su se jedni za drugim. Miloš je izbegao sa roditeljima sa Kosova i Metohije 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja, u Kuršumliju. Posle strahota rata, doživeo je još jednu tragediju - gubitak oca.

Ni tu nije bio kraj Miloševim patnjama - njegova majka je, usled psihičkog oboljenja, dodeljena hraniteljskoj porodici. I tada je ostao sam - radno onesposobljen, bez ikakvih primanja.

Patnje Miloša Lukića počinju 1999. godine kada je sa roditeljima izbegao sa Kosova i Metohije u mesto Točane u Kuršumliji.

Otac mu je bio učesnik rata i od njegovih primanja koja su iznosila oko 17.000 dinara izdržavana je cela porodica. Posle smrti oca 2012. godine ostaje da živi sa majkom koja je nastavila da prima očevu penziju, ali se ona pre šest godina našla na putu bolesti zbog koja ju je uzela pod svoje. Naime, ona je usled psihičkog oboljenja dodeljena hraniteljskoj porodici posle čega Miloš ostaje sam u trošnoj kući u kojoj ne postoje uslovi dostojni čoveka. U kući nema ni vode, ni kupatila.

Miloševim mukama tu nije kraj, on je osoba sa smetnjama u razvoju i bez mogućnosti da se sam brine o sebi.  

Posle majčinog odlaska, ostao je bez ikakvih primanja, ostavljen na milost i nemilost života.

- Svaka tri dana odlazi u poštu po neki novac, jer pamti da mu je majka išla u poštu i odatle donosila novac kući, ali mu kažu da za njega tamo nema ništa - prepričava Miloševu žalosnu sudbinu naš sagovornik i poznati humanitarac, Dejan Marković Milošević iz Kuršumlije.

"Plakao sam sa njim"

Kako kaže Dejan koji je posetio Miloša, uslovi u kojima živi su katastrofalni: u frižideru ima dve činije sa džanerikama, a komšije kojih ima veoma malo u tom delu Kuršumlije mu nekada daju nešto da pojede.

- Bio sam tamo kod njega, ima 30 godina, ali je njegov mozak na nivou deteta od deset. Kad sam otvorio frižider plakao sam zajedno sa njim. Rekao mi je da nije ništa jeo 5 dana, a u frižideru sam našao samo dve činije sa džanerikama - prepričava potresen Dejan.

Ova strahotna sitacija u kojoj se Miloš nalazi apel je svima koji su u mogućnosti da pomognu.

Ukoliko želite da pomognete ovom namučenom mladiću, to možete učiniti uplatom na račun: 340-11029458-02, Fondacija "Narodni gvozdeni puk", ul. Karađorđeva 18, Kuršumlija.

Telefon za informacije 061 1714045 Dejan Marković Milošević.

Video: Posetili smo malog Duleta (12) koji je ostao bez tate i radi za hranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Institucije gde su?

    7. jul 2022 | 07:36

    Zasto nije zbrinut od strane nadleznih sluzbi, zasto je sam, zasto nema socijalnu pomoc?

  • Gradjanin

    7. jul 2022 | 07:52

    Vracam se i vracam i opet citam tekst i rasplakao sam se da nam se ovo desava, koliko ovakvih slucajeva po srbiji tesko pati. Zamisli nekog od 30 g na nibou desetogodisnjaka koji ne zna sta ga je snaslo, da jede nezrele sljive i ne jede 5 dana, nezbrinut, izgubljen. Koliko to viska zivota imamo da nam i ovaj decko ode zbog nebrige. Mnogo mi je tesko kad ovo saznas i procitas.

  • Pers

    7. jul 2022 | 07:43

    Socijalna služba, alo. Komasarijat za izbeglice, alo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA