• 9
 ≫ 

Zara pobedila na olimpijadi iz engleskog, jedina primetila grešku: "Podigla sam ruku i rekla da to ne može"

 ≫ 

Takmičenje je prvi put održano u Rimu, a ova desetogodišnja devojčica kaže da zadaci nisu bili teški

  • 9

Svetska olimpijada iz engleskog jezika okupila je 65.000 učesnika, uzrasta od drugog razreda osnove do četvrtog razreda srednje škole, kojima engleski nije maternji jezik, iz 55 zemalja. Takmičili su se u više kategorija. Zara Zamurović iz Zrenjanina se takmičila u kategoriji Little gde je osvojila prvo mesto.

- Takmičenje se zove "HIPPO English Without Borders“. Takmičilo se iz moje kategorije 12 500 dece i ja sam prošla u prvih 35 i potom i pobedila u finalu - kaže Zara Zamurović za RTV.

Takmičenje je prvi put održano u Rimu, a ova desetogodišnja devojčica kaže da zadaci nisu bili teški.

- Kad sam došla, ujutru sam imala zadatak pričanje, a sutradan je bila ceremonija, i imali smo više takmičenja. Tada sam i uvidela grešku u jednom primeru u drugom zadatku gde je trebalo da napišemo jednu reč, ali to nije moglo da se uradi. Onda sam podigla ruku i rekla da to ne može, nakon čega su morali svima da kažu da je tu greška i da na kraju napišemo reč koju treba - priča Zara.

Engleski je zavolela još kao trogodišnja devojčica, koristeći tablet, a potom je počela da ga uči i u privatnoj školi stranih jezika. Podršku na ovom takmičenju dobila je od cele svoje porodice.

- Najzahvalniji smo našoj školi "Provida Futuri“ iz Zrenjanina, kao i nastavnici Dunji Antonić, koja je pored Zare, najzaslužnija za njen uspeh i podjednako mu se raduje kao i mi. Prvo mesto u svetu se nikad nekako ne očekuje, ali se svi tome nadamo i naravno svi smo plakali. Išli smo mi roditelji i deo rodbine i naša kuca, svi smo joj pružili veliku podršku - kaže Zarin tata Bojan.

Zara je učenica četvrtog razreda zrenjaninske Osnovne škole "Đura Jakšić“, odakle je takođe dobila veliku podršku, posebno od svoje učiteljice i razreda. Nastavlja da usavršava engleski, a u planu joj je da počne da uči i španski jezik.

Video: Krst profesora Milinkovića: Život u straćari Košutnjaka, jednog od najboljih matematičara u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok