≫ 

Psi noću surovo ubijani, Tužilaštvo formiralo predmet: Ovo je epilog stravičnog slučaja u Smederevskoj Palanci

Policijskoj stanici Smederevska Palanka upućen je hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja

  • 1
Smederevska Palanka, ubijeni pas Foto-kolaž: Marko Jovanović, Instagram/Valentina_talijan

Shodno natpisima elektronskih medija i prijava građana da su u Smederevskoj Palanci u toku noći 12. i 13.oktobra u vremenskom periodu od 3 do 7 časova ujutru nepoznata lica usmrtila više pasa pucajući iz vatrenog oružja, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani formiran je predmet protiv NN učinioca, piše infocentrala.rs.

Policijskoj stanici Smederevska Palanka upućen je hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo hitno sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja eventualnih učinilaca krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl.269 st.1 KZ-a ili bilo kog drugog krivičnog dela, potvđeno je danas Infocentrali u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

- Policijska stanica Smederevska Palanka i dalje nastavlja sa preduzimanjem opsežnih mera i provera i radi na identifikaciji učinilaca krivičnog dela. Na sajtu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani u rubrici saopštenja možete pronaći sve aktuelnosti i dešavanja iz nadležnosti ovog tužilaštva, te će javnost biti blagovremeno obaveštena po dobijanju novih saznanja - navodi OJT u Velikoj Plani.

Podsetimo, u noći između 12. i 13. oktobra u centru Smederevske Palanke još uvek nepoznata lica iz vatrenog oružja usmrtila su, prema navodima aktivista za prava životinja više pasa.

Snimak koji je dospeo u javnost pokazuje da je ubijena starateljska ženka Zlata pa je kasnije u ovom gradu organizovano nekoliko protesta. Međutim, ubijanje napuštenih ali i vlasničkih životinja širom Srbije je svakodnevni problem pa su aktivisti nastavili proteste u Beogradu. U ovom trenutku jedan od aktivista štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva i traži da ga primi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Ekipa Telegrafa posetila je mesto zločina i tamo smo razgovarali sa ljubiteljkom životinja Nevenom Tošić koja je podnela i krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    31. oktobar 2022 | 18:58

    Jedno je citati o ovom uzasu drugo je ti videti uzivo !!!! Strasno, jezivo ,tuzno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA