≫ 

"Ustajem u 5 da nahranim guske i patke": Legendarni Rus Gleb Fils živi na selu u Srbiji, u skladu sa prirodom

Sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje, kokoške, a zarađuje objavljujući na Instagramu i Tiktoku

  • 21
Gleb Fils, Rus u Srbiji Foto: Instagram/Gleb Feels, Nikola Tomić

Posle života u Rusiji, Grčkoj, Londonu, Gleb Fils je došao u Srbiju.

Sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje, kokoške. Zarađuje objavljujući na Instagramu i Tiktoku.

Gostujući u Beogradskom programu na RTS, Gleb Fils navodi da je u Srbiju došao zbog pandemije korona virusa i porodičnih razloga. Priznaje da život na planini nije uopšte toliko težak kada se navikneš.

- Ako nemaš dovoljno struje od solarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu - dodaje Gleb.

Zbog saradnje na Tiktoku i Instagramu u grad dolazi skoro svaki drugi vikend.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Gleb (@glebfeels)

Njegov uobičajeni dan izgleda tako što ustaje oko 5 i odlazi da nahrani životinje, guske i patke, a sestra konje. Doručkuje oko 8 sati i nastavlja sa radom u bašti ili plasteniku gde uvek ima puno obaveza.

- Tačno u pola 12 imamo ručak. Mama spremi ručak. Posle ručka odmaramo svi - spavamo, čitamo knjigu... Posle 3 pijemo čaj i jedemo kolače i odmaramo jer nastojimo da sve poslove obavimo u prvoj polovini dana i rano odlazimo na spavanje, već oko 9, 10 sati - dodaje sagovornik Ane Manojlović.

Pratioci na društvenim mrežama mu najčešće govore kako živi njihov san, da mnogo vole selo, ali da ne znaju kako da se odluče na taj korak i pitaju ga za savet. Za sada, ipak, još uvek se niko nije odlučio da krene njegovim stopama.

Za više od godinu dana koliko je ovde, Gleb je naučio srpski jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu gde redovno izveštava o anegdotama iz Srbije.

Pre Srbije živeo je u Londonu, a pre toga u Grčkoj. Ipak, kako je svojevremeno istakao za Telegraf, nigde mu nije bilo kao ovde.

Srbima ima da poruči samo jedno:

- Da budu pozitivni više prema svojoj državi. Dosta Srba mi kaže da hoće da ode u Rusiju, ali tamo je mnogo lošije nego ovde. I u Moskvi i u Londonu je baš skupo, i klima nije dobra kao ovde. Ni hrana nije tako sveža. Paradjz ovde je mnogo lepši nego u Londonu i Moskvi - poručuje nam Gleb na kraju razgovora, ponosan na svoju baštu i svoj miran život u prirodi.

Video: Gleb Fils (22) je Rus koji živi na planini i obožava Srbiju

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    7. novembar 2022 | 09:33

    Sam je rekao da ima solarne panele. Vrlo je verovatno da ima agrégat. Ako ima nekog komsiju koji nije daleko i koji ima struju, moze da zajmi. To je kod nas normalno. I ne vredjajte coveka nista vam nije skrivio, nije izbeglica i ne prima pomoc od drzave i voli nasu zemlju.

  • Anja

    7. novembar 2022 | 08:46

    Kada neko iz samo njemu znanih razloga hoće da pokuša da kritikuje nešto o čemu pojma nema, stiče se utisak isprazni života. Gleb he savršen mladić, obrazovan, poliglota, radi ono što voli i to je uspeo da unovči. Oduševila sam se svim onim što radi, poštovanjem i zahvalnoscu prema prirodi. Na sreću ali samo na sreću ovog mladića možemo bi ti ljubomorni jer imamo sve ovo pred nosem ali smo slepi za to. Gleb dobro nam došao.

  • Andrea

    7. novembar 2022 | 09:30

    Gleb Fels fantastican mladić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA