≫ 

"Roditelji su se izvinili zbog ponašanja svoje dece": Direktor škole u Vladičinom Hanu o maltretiranju đaka

Na pitanje kako se oseća napadnuti učenik, direktor nije negirao da je dečak bio jako uplašen, ali tvrdi da je sada dobro

  • 9
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Ovaj slučaj nije onakav kako je predstavljen. Niko nije svukao đaka, on nije bio go ni u jednom trenutku, i nije ga niko hvatao za vrat. 

Ovako Dragan Stojanović, direktor škole „Branko Radičević“ u Vladičinom Hanu, komentariše za Telegraf.rs slučaj vršnjačkog nasilja zbog kog je reagovalo i Više javno tužilaštvo u Vranju.

Podsetimo, incident se dogodio u sredu nakon četvrtog časa, za vreme odmora, kada su trojica učenika osmog razreda ušli u njegovu učionicu, kao i četiri devojčice iz istog razreda.

Osmaci su učenika osmog razreda navodno hvatali za vrat, skidali pantalone i terali ga da peva, dok su devojčice stajale ispred njega i nisu mu dozvoljavale da izađe iz učionice kako bi prijavio događaj.

- Nije istina da su skidane pantalone i da je učenik hvatan za vrat. To su strašne stvari, to je već treći nivo nasilja. Tim za borbu protiv nasilja je ocenio da je ovde reč o nasilju drugog nivoa koji znači guranje, grebanje... Škola je postupila po svim pravilnicima i zakonima. Razgovarali smo i sa roditeljima. Oni su se izvinili roditeljima napadnutog dečaka i obećali da se to neće ponoviti - kaže Stojanović za Telegraf.rs. 

Na pitanje kako se oseća napadnuti učenik, direktor nije negirao da je dečak bio jako uplašen, ali tvrdi da je sada dobro. 

- Akteri ovog događaja nisu problematična deca. To su đaci koji nikada ranije nisu pravili probleme. Oni su u pubertetu, ovakve stvari se dešavaju. Škola će stati iza napadnutog učenika - navodi on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA