• 0

Lutka s porodicom živi veoma teško, rasplakali Srbiju, sada stiže pomoć: Sva deca zaslužuju srećno detinjstvo

Porodica Rašković živi u selu Svinjište, u trošnoj kući, bez kupatila, gde svi spavaju u istoj sobi i imaju primanja oko 10.000 dinara mesečno

  • 0

Državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić obišao je danas porodicu Rašković koja u jako skromnim uslovima živi u selu Svinjište kod Kuršumlije i poručio da će to ministarstvo biti uz ovu porodicu i mališane, kako bi imali bolje uslove za odrastanje i školovanje, prenosi Tanjug.

Nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavio video prilog o ovoj porodici, državni sekretar Janić obišao je Raškoviće i sa roditeljima troje mališana razgovarao o mogućnostima za unapređenje uslova u kojima žive.

- Sva deca zaslužuju da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i da odrastaju u normalnim uslovima, kao i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je kontinuirano posvećeno tom zadatku - rekao je on za Tanjug.

Sa Janićem su porodicu obišli i predstavnici opštine Kuršumlija, Centra za socijalni rad i Crvnog krsta Srbije.

Porodica Rašković živi u selu Svinjište, u trošnoj kući, bez kupatila, gde svi spavaju u istoj sobi i imaju primanja - dečiji dodatak za troje dece oko 10.000 dinara mesečno.

Deca nemaju kompjuter ni telefon i svakodnevno pomažu svojim roditeljima oko poljoprivrednih poslova. Dugačka pravougaona soba sa zemljanim podom i istrošenim pokućstvom predstavlja i kuhinju i dnevni boravak. Plafon pun krpljenih rupa, koji izgleda kao da će svakog trenutka da popusti, izaziva nemir i strepnju šta može da se desi u bliskoj budućnosti.

Do sela, koje se nalazi na tromeđi opština Kuršumlija, Podujevo i Medveđa, može se stići jedino traktorom ili jakim terenskim vozilom. Zimi kad okuje sneg i to je maltene nezamislivo.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je veliku akciju pomoći, kako bi obezbedili sve što je potrebno za normalne uslove života porodici Rašković.

Pomoć iz Srbije:

SMS na 7763 (200 dinara)

Račun: 160-279491-71

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok