≫ 

Oglasilo se Ministarstvo prosvete u vezi sa tragedijom u vrtiću u Vladičinom Hanu: Inspekcija već na terenu

Prosvetna inspekcija je na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

  • 3
Vladičin Han, Branko Ružić vrtić žir Foto: Press Ministarstvo prosvete, Tanjug/Sava Radovanović, Pixabay

Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka (4) iz Vladičinog Hana, koji je u vrtiću progutao žir, nakon čega je, uprkos svim naporima lekara u UKC Niš, preminuo. 

- Sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU „Pčelica“ iz Vladičinog Hana, preminuo - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Dodaje se da je inspekcija na terenu:

- Prosvetna inspekcija je na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

Video: Čeka se obdukcija dečaka koji je preminuo od posledica gušenja kad je u vrtiću progutao žir s jelke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No

    28. decembar 2022 | 16:21

    Ministre džabe sad inspekcija, ali pogledajte u svim predškolskim ustanovama koliko dece ima u grupama, koliki je broj dece a koliki je broj onih koji neposredno rade sa decom, još malo biće više,, tehničkog,, osoblja u vrtićima nego vaspitača, u odnosu na broj dece. Tužno!

  • Zorsna

    28. decembar 2022 | 21:42

    Sistem je zakazao! Novi program "Godine uzleta" koji podrazumeva dostupnost svih mogućih materijala deci i prirodnih i veštačkih, zatim po 20 i više dece u grupi na jednog čoveka,zatim roditelj koji "ne ume da postavi granice " detetu, pobogu temelj vaspitanja koji počinje u PORODICI, zatim neodgovorni pojedinci ... Mislim da je krajnje vreme da se u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja promeni nešto ,POD HITNO ! PRVO BEZBEDNOST,više zaposlenih odgovornih pojedinaca ,ili manje dece u grupama , zatim ispočetka razmotriti program "Godine uzleta " , a onda i dodatno edukovati roditelje kako da postave granice i vaspitaju svoju decu. Ako se ovako nastavi, srljamo ravno u propast. Krajnje je vreme da neko " sa vrha " preduzme nešto. O tome da je krajnje tragično što je jedan tek početi život ugašen, ne želim ni da komentarišem.

  • Zoma

    29. decembar 2022 | 05:02

    Za ovakve propuste treba ministar da podnese ostavku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA