• 0

Zabranjena upotreba vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela Smederevske Palanke

U navedenim školama i vrtićima deca dobijaju hranu (užinu) koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda, navodi se u saopštenju

  • 0
slavina, čišćenje

Foto:Pixabay

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je sanitarna inspekcija donela rešenja o zabrani upotrebe vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka, a na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Požarevac o izvršenim laboratorijskim ispitivanjima vode za piće.

Razlog zabrane je, piše u saopštenju, fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Kako se navodi, uzorci su obrađeni u nadležnom Zavodu za javno zdravlje Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni su na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smederevo.

Sanitarna inspekcija je obaveštena od strane pet direktora škola i vrtića da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U navedenim školama i vrtićima deca dobijaju hranu (užinu) koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će sanitarna inspekcija u narednom periodu pažljivo pratiti situaciju sa vodosnabdevanjem u navedenim objektima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA