Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko u svojim rukama oživljava likove iz crtaća: Srednjoškolac iz Knjaževca od gline pravi fantastične figure

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vajanje minijatura srednjoškolac doživljava kao hobi

  • 3

Marko Rakić, gimnazijalac iz Knjaževca, svoje slobodno vreme kreativno koristi. Još od predškolskih dana uživa u izradi skulptura junaka video-igrica i crtanih filmova, prenosi ZA media.

Prvu figuricu napravio je kada je imao samo 4 godine jer je sa njima voleo i da se igra, tako je nastala zbirka od preko 1.000 figura. Danas ih pravi od kvalitetnije gline, a inspiracija su mu popularni tinejdžerski filmovi i video-igrice.

- Prvo pronađem inspiraciju, a nakon toga reference. Napravim armaturu od gvozdene žice. Nakon toga treba mi 3-4 dana da napravim celu figuru, a kada je osuši potrebno je 2-3 sata da je obojim - objašnjava srednjoškolac.

Figurice koje Marko vaja od gline obrađene su do najsitnijih detalja, baš kao fabričke igračke. Roditelji su od početka uz njega i podržavaju njegov kreativni napredak.

- Prve figure su mu bile veličine onih iz kinder jajeta, a imale su toliko detalja koje je teško napraviti i izraditi - objašnjava Markov otac.

Majka dodaje da njen sin zna da pronađe manu u svojim delima, ali ona smatra da su za nju sve odrađene "umetnički".

Omiljena figura stvaraoca je Rebeka iz Anime "Cyberpunk" i kako navodi sviđa mu se što je baš njen lik uhvatio u ovom delu.

- Anatomija je dobra, a po mom mišljenju detalji su super - kaže Marko.

Vajanje minijatura srednjoškolac doživljava kao hobi za koji ne zna u šta će se pretvoriti u budućnosti.  Nakon srednje škole planira da nastavi obrazovanje, ali još ima vremena da odabere željeni pravac. Do tada se raduje svakom novom izazovu u izradi fantastičnih junaka.

Video: Marijam pravi minijature od kojih će vam pamet stati: Tugu i bol pretvorila je umetnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA