≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dobri Samarjanin" iz Niša gradi kuće za ugrožene u Medveđi: Na čelu je otac Siniša, sveštenik velikog srca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija osnovana je fondacija VDS Eparhije niške "Dobri Samarjanin" čiji je koordinator protonamesnik Siniša Nikitović

  • 0
Eparhija niška Foto: Eparhija niška

Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške "Dobri Samarjanin", po blagoslovu episkopa niškog Arsenija, započelo je akciju izgradnje naselja, kuća za socijalno ugrožene, višedetne porodice u Medveđi.

U planu je izgradnja kuća od 62 kvadrata. Opština Medveđa je izdvojila plac za izgradnju kuća, a napravljene kuće će biti vlasništvo Eparhije niške koja će iste dati na korišćenje socijalno ugroženim porodicama.

Poziv da se uključe u ovu akciju poslat je ljudima velikog srca, humanitarnim fondacijama na teritoriji Srbije i dijaspore. Cilj je da se svi udruže, u kako se navodi, ovoj istorijskoj akciji i već je dobijen pozitivan odgovor od Fondacije "Naši Srbi" iz Čikaga koji će donirati dve kuće.

Blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija osnovana je fondacija Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške "Dobri Samarjanin" čiji je koordinator protonamesnik Siniša Nikitović.

Iza ove organizacije stoji više od 10 izgrađenih i obnovljenih kuća i preko 100 uspešno završenih akcija na teritoriji cele Srbije od 2017.godine do današnjih dana.

Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti i akcija, u cilju pružanja pomoći potrebitim pojedincima, porodicama, ustanovama.

Eparhija niška pozvala je sve koji to mogu, da učestvuju u ovoj akciji uplatom na račun 265-4050310001316-72.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA