Vreme čitanja: oko 1 min.

Kobila koju je pretukao Vlasotinčanin smeštena u niškom "Zoo Planetu": U životnoj je opasnosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobili smo informacije da je vlasnik udarao konja čekićem i motkom i naneo mu teške telesne povrede, najviše u predelu glave

  • 6
Konj, kobila, licitacija

Foto: RINA

Kobila koju je u petak, 5. maja, prebio muškarac iz okoline Vlasotinca, sada se nalazi u prihvatilištvu Udruženja Zoo Planet u Nišu i njeno stanje je bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Ona ima teške povrede i potrebna je pomoć za dalje lečenje. Iz Osnovnog tužilaštva u Leskovcu rekli su da će se o slučaju oglasiti u ponedeljak.

Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da su slučaj prijavili očevici, a na lice mesta došli su i policija i veterinarska inspekcija, koja je životinju predala Zavodu Pit. Na njihov poziv Udruženje Zoo Planet, preuzelo je životinju i dovezlo je u svoje prihvatilište na čuvanje i oporavak, pišu Južne vesti.

"Dobili smo informacije da je vlasnik udarao konja čekićem i motkom i naneo mu teške telesne povrede, najviše u predelu glave. Obavljena je kontrola i pregled životinje, dali smo joj adekvatnu terapiju. S obzirom da ima teške povrede, noćas je ponovo došlo do krvarenja, radili smo ušivanje, ona je danas malo bolje, uzima hranu i vodu, ali je i dalje u životnoj opasnosti", naže Stojanović.

On dodaje da je kobila pod terapijom, a trenutno traže antitetanusne serume kako bi sprečili zarazu tetanusa. Oporavak će, kaže, biti dug, a dok ne splasnu svi otoci ona će i dalje biti u životnoj opasnosti.

Svi koji žele mogu da pomognu povređenoj kobili i ostalim životinjama iz prihvatilišta uplatom novca na žiro račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala zooplanet.nis@gmail.com.

Iz Udružnja ističu da je čovek koji je pretukao životinju saslušan i pušten iz policije i očekuju reakciju Osnovnog javnog tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA